Sıcak havalarda serin bir lezzet!

Sıcak havaların bunalttığı şu günlerde sofralarınızda sizlere serin bir ferahlık sağlayacak olan Urfa usulü lebeni çorbası yapabilirsiniz. Peki lebeni çorbası nasıl yapılıyor? İşte tarifi:

MALZEMELER

– 2 su bardağı aşurelik buğday

– 1 kilo yoğurt

– 1 tatlı kaşığı tuz

– 1 su bardağı su

– 1 adet yumurta

– 1 su bardağı nohut

HAZIRLANIŞI

Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayın ve düdüklü tencereye koyup buğdayların üstüne buğdayların iki katı kadar bol su ekleyin. Düdüklü tencerede buğdayları yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Daha önceden ayrı bir kap içerisinde yoğurduğumuza yumurtamızı tuzumuzu suyumuzu ekleyip çırpıyoruz ve buğdayımıza ekleyip 20 dakika kadar kaynatıyoruz.

Tencerenin içinde haşladığımız nohutlarımızı da çorbamıza ekliyoruz ve lebeni çorbamız hazır.

Servis edilmeden önce soğuyana kadar bekletin. Hazırladığınız lebeni çorbasını servis yaparken biraz buz ve suyla sulandırıp servis yapın.

Not: isteğe göre çorbanın içine pişirildikten sonra maydonazda eklenebilinir.

Afiyet olsun.

12 May 2017 - 09:25 - Yemek Tarifleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi