Urfa gastronomisi Harran'dan dünyaya tanıtılıyor

Şanlıurfa'nın gözde turizm ilçelerinden biri olan Harran, Gastronomi Merkezi'ndeki yöreye özgü yemekleriyle de turistlerin beğenisini topluyor. İlçe Kaymakamı Cihat Koç merkezde 4 ayda 46 ülkeden ziyaretçi geldiğini belirterek turizmde daha güzel haberleri olacağının mesajını verdi.

Urfa gastronomisi Harran'dan dünyaya tanıtılıyor
Urfa gastronomisi Harran'dan dünyaya tanıtılıyor
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Dünyanın ilk üniversitesinin yer aldığı Harran İlçesinde hizmet veren Gastronomi Merkezi hem turizme hem istihdama önemli katkı sağlamaya devam ediyor.

Harran Kaymakamlığı'nın öncülüğünde 2019 yılında açılışı yapılan merkezde bugüne kadar binlerce yerli ve yabancı turist ağırlandı. Hem Türk hem Suriyeli kadınların istihdam edildiği merkezde yöreye özgü gastronomi kültürü bugüne kadar başarılı bir şekilde tanıtıldı.

Öyle ki yaz sezonunda merkeze 46 ülkeden misafir geldi. Konuya dair açıklama yapan Harran Kaymakamı Cihat Koç "Harran Gastronomi merkezimizde sadece son 4 ayda 46 ayrı ülkeden ve 68 ayrı ilimizden misafirlerimizi ağırlayarak bölge mutfağımızın lezzetlerini tattırdık ve 11 kardeşimize de iş imkanı sağladık" dedi.

Kaymakam Koç ilçenin turizme daha çok katkıda bulunacağı mesajını ise şu sözlerle verdi:

"İlçemiz ve bölge turizmi için yakında daha güzel haberlerimiz olacak."

BİHA

#

02 Eki 2021 - 23:27 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Mahmut yeşil - Ufak bir lokanta açmayı, Gastronomi merkezi diye reklam yapmak ancak harran yakışır, harran neki gastronami merkezi olmak ne, harran temizlik ve hijyenden sınıfta kalmış bir ilçedir. bir lokanta düzenyinde bile olmayan bir alana Harran Gastronomi Merkezi demek zaten çapı ve bilgi düzeyini fazlasıyla ortaya koyuyor. ısmarlama haberde ancak bu kadar olur,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ekim 23:27

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi