Şanlıurfa semalarında güvercin savaşı

Şanlıurfa'da adına 'Güvercin töküşü' denilen etkinlikte yüzlerce güvercin gökyüzünde birbiriyle yarıştı.

Akabe Mahallesi’nde güvercinlerin yarıştırıldığı ‘Güvercin töküşü’ etkinliği düzenlendi.

Bağlarbaşı ile Sigorta semtlerinde oturan yaklaşık 500 kuş tutkununun katıldığı yarıştı aynı anda gökyüzüne yaklaşık bin 500 güvercin salındı. Yarışma ile güvercinlerin gökyüzündeki hakimiyeti ve sadakatini ölçtüklerini belirten Haleplibahçe Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Eskiler "Bu yıl Bağlarbaşı ile Sigorta semtleri arasında ‘Güvercin töküşünü’ düzenledik. Kuş tutkunları tarafından özenle yetiştirilen güvercinler, bu yarışmayla gökyüzündeki hakimiyeti ve sadakatini ölçmek için her yıl bu aylarda bu organizasyonu yapıyoruz. Yarışma sonucunda hangi mahalleye daha çok kuş çekilirse o mahallenin kuş tutkunu gençlerine tatlı ikram ediyoruz" dedi.

Etkinliği çok sayıda vatandaş izledi.

AJANS URFA

08 Oca 2018 - 05:21 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi