Onlar ülkenin en çilekeş anneleri!

Bugün ‘Anneler Günü’ olarak kutlanıyor. Ancak bazı anneler var ki, onlar bırakın günlerini kutlamayı tarlalarda ekmek kazanmanın derdinde. Tıpkı Türkiye’nin farklı illerine giden Şanlıurfalı anneler gibi.

Onlar ülkenin en çilekeş anneleri!
Haber albümü için resme tıklayın

Bazı anneler var ki, ‘Anneler Günü’nü bırakın kutlamayı farkında bile değillerdi. Tıpkı Şanlıurfa’dan, Türkiye’nin farklı illerine giden mevsimlik tarım işçisi anneler gibi. Onlar aslında bu ülkenin en çilekeş anneleri. Ekmek kazanmak için yaz kış demeden, insani olmayan şartlarda yaşamaya mahkum edilen, bazen emekleri sömürülen bu anneler bu yıl da Anneler Günü’nü tarlalarda geçirdi. Günlük 50 TL yevmiye ile çalışan bu anneler hem çocuklarına bakmak, hem de tarlalarda beden işçisi olarak çalışmak zorunda.

ANNELER GÜNÜ TARLADA GEÇİYOR

İmkanı olanlar Anneler Günü’nü hediyelerle ve sürprizlerle kutlarken, Şanlıurfa’dan Türkiye’nin yaklaşık 48 iline mevsimlik tarım işçisi olarak giden anneler, Anneler Günü’nü tarlada çalışarak geçirdi. İşçi anneler düşük ücretlerle, çok kötü şartlarda çalışan diğer işçiler gibi ekmeğin ve emeğin mücadelesini veriyor. Günlük 50 lira yevmiye karşılığında çalışan işçi anneler, tarlalarda kurdukları çadırlarda çocukları ve eşleriyle birlikte yaşıyor. Yemeklerini dışarıda yapan bu anneler, diğer ihtiyaçlarını da açık alanda karşılamak zorunda kalıyor. Zaten çalışma koşullarının oldukça kötü olduğu mevsimlik tarım işçilerinin en büyük zorluğunu yine bu anneler çekiyor. Ramazan ayının ve sıcakların iyice kendisini hissettirmeye başladığı bu ayda binlerce anne Şanlıurfa’dan mevsimlik tarım işçisi olarak giderken, binlercesi de yol hazırlığı yapıyor. Mevsimlik tarım işçilerinin dramı hiç değişmezken yük yine bu cefakar, vefakar ve bir o kadar da çilekeş olan annelerin omzuna yükleniyor.

AJANS URFA

12 May 2019 - 17:35 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi