Göbeklitepe satıldı ama rüya uçağa isim arayışı da sürüyor!

THY'nin 'rüya uçak' olarak adlandırılan ilk Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçağı için isim arayışı sürüyor. Yapılan ankette Göbeklitepe ismi ön planda yer alıyor ancak THY'nin neden ankete ihtiyaç duyduğu da merak konusu oldu. Zira, "THY daha önce kaza geçiren ve ardından satılan "Göbeklitepe" uçağı yerine yenisine bu ismi vermeli" fikri, kentte ortak kanı...

Türk Hava Yolları (THY), filosunun ilk Dreamliner’ı olarak şirket tarihine geçecek rüya uçak Boeing 787-9 Dreamlinerına isim arıyor.

İsim arayışı için sosyal medyada anket başkatan THY, daha önce belirlediği Perge, Assos, Göbeklitepe, Zeugma isimlerini kullanıcılarına sordu. 207 binden fazla oy kullanılırken, Göbeklitepe en çok oy alan isim aldı. THY, anket sonucu en çok oy alan ismi uçağa verecek.

Şanlıurfalılar ankete yoğun ilgi gösterse de THY'nin bu girişimi eleştirileri de beraberinde getirdi. THY, Katmandu’da iniş sırasında pistten çıkan Airbus A330-300 tipi ‘Göbeklitepe’ isimli uçağı, yüksek tamir maliyeti nedeniyle hizmetten çıkarttı ve uçak bir pilot tarafından satın alındı.

THY'nin eski uçak yerine yenisine Göbeklitepe vermesi gerektiği, ankete ihtiyaç dahi duyulmaması gerektiği yorumları yapıldı.

THY, uçağın ismini önümüzdeki günlerde açıklayacak.

AJANS URFA

26 Haz 2019 - 20:54 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

BURAK - anket filan hikaye adamlar maçka ismini koydular hemde anket listesinde olmamasına rağmen. kuruma sormak lazım madem isimleri kullanmayacaksınız neden anket yaparak insanlarla alay ediyorsunuz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Haziran 20:54

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi