Bu kez TİGEM arazisinde bulundu!

Ceylanpınar'da TİGEM'e ait arazide nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan çöl varanı görüldü. Yapılan kontrollerde sağlıklı olduğu anlaşılan çöl varanı doğaya salındı.

Bu kez TİGEM arazisinde bulundu!
Bu kez TİGEM arazisinde bulundu!
Haber albümü için resme tıklayın

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan çöl varanı yine Şanlıurfa'da görüldü.

Daha önce birçok farklı ilçede görüntülenen çöl varanı, bu kez Ceylanpınar'daki TİGEMarazisinde görüldü.

Çöl varanını bulan TİGEM'de görevli personeller, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şanlıurfa Şubesi ekipleriyle temasa geçti.

DKMP ekipleri ve TİGEM’de görevli veteriner hekimlerce kontrolü yapılan çöl varanının sağlıklı olduğu anlaşıldı ve doğaya bırakıldı.

Konuyla ilgili olarak DKMP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Ceylanpınar ilçesi Tigem yerleşkesinde bulunan Çöl Varanı, Şube Müdürlüğümüz ve Ceylanpınar TİGEM’de görevli Veteriner Hekimlerce kontrolü yapılarak sağlıklı olduğu anlaşıldıktan sonra bulunduğu alanda doğaya bırakıldı.

Ceylanpınar TİGEM de görevli ilgili veteriner hekimler başta olmak üzere hassasiyet gösteren tüm personellerine teşekkür ederiz."

BİHA

30 Haz 2020 - 18:53 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi