Bu dram fotoğraflarda mı kalacak?

Şanlıurfa'da geçim derdine düşen 2 sokak çocuğunun evsizliği, kimsesizliği ve yorgunluğu fotoğraflara yansıdı. Görenlerin vicdanını sızlatan çocukların dramı fotoğraflarda kalsın istenmiyor.

Bu dram fotoğraflarda mı kalacak?
Haber albümü için resme tıklayın

Gittikçe artan nüfusu ve barındırdığı Suriyeli sayısıyla paralel olarak işsizlik oranındaki artışıyla dikkat çeken Şanlıurfa'da her köşe başına neredeyse bir çocuk işçi düşüyor.

Kimi peçete satıyor, kimi çöp arabasıyla karton topluyor, kimi kırık tartısıyla belki yardım eden olur umuduyla dilendiriliyor. Çoğu sahipsiz, çoğu kimsesiz, çoğu yorgun. Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde sabah saat 07.00 sıralarında bu fotoğraflara yansıyan 2 çocuk işçi ise evsiz!

Biri ayakkabısıyla uyumuş, diğerinin ayakkabısı başucunda. Üzerine yattıkları eski bir kilim. O kilim hem yatak hemde yorganları. Yorgun bedenleri uykuya hasretken, yüzlerine vuran güneş ve sert zemin onların uyanmasına sebep oluyor. Durmadan dönüp duran ve uyumaya çalışan 2 çocuğun kıyafetlerinin yırtık olması da dikkatlerden kaçmazken, çocukları görenlerin yürekleri sızladı.

(Fotoğraf ve Görüntü: Arjin Dilek Öncel)

Özellikle esnaf her geçen gün sokakta yatanların sayısının arttığını ifade ederken, bazılarının da apartmanların girişinde uyuduğu belirtildi.

Genç ve çocukların bu dramının fotoğraflarda kalmaması ve sığınacak bir yerleri olması gerektiği gerçeği bir kez daha gözler önüne serildi. Şanlurfa'da henüz yaşlılar ve kimsesizler için açılan bir barınma merkezi bulunmuyor.

AJANS URFA

01 Haz 2018 - 13:43 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi