Bir akademisyenin kaleminden "Urfa"

Akademisyen Doç. Dr. Ayşe Nevin Yıldız'ın Urfa'yı eski Mezopotamya'nın en büyük ve en ünlü şehri olan Babil'e benzettiği kitabı satışa sunuldu. Kitapta kentteki yaşam tarzlarından kadın hareketlerine, müzikten mutfağa pek çok bölüm yer alıyor.

“Son model ve hayli lüks arabaların yanından ağır ritmi ile geçen at arabaları, zamanın en gözde markalarının satıldığı mağazaların yanında biten rengârenk kumaşçıları, üzerinde geleneksel kıyafetleri ve burunlarında hızmalarıyla gezinen kadınların yanında beliren kentli hemcinsleri, cübbeli ve sarıklı adamlarla laflayan blucinli, saçları o biçim tıraşlı gençleri, sokaklarda kurulmuş halaylarına inat az ötedeki beş yıldızlı otelde yapılan düğünleri, bahçeleri kocaman villalarının berisinde yer tutmuş kırık dökük avlulu evleri… Bunca çokluğu sadece fragmanlarla anlayabilirsiniz, bir öykü gibidir romandan ziyade Urfa.”

Doç. Dr. Ayşe Nevin Yıldız'ın kaleminden "Bir Ahir Zaman Babil'i Urfa" başlıklı kitabı piyasaya çıktı.

Akademisyen Doç. Dr. Yıldız'ın derlediği kitapta kendi deyimiyle aşiretlerden, kadın hareketine, müzikten yemeğe, siyasetten dine ve sinemaya,GAP’tan, erkekliğe çok sayıda bölüm yer alıyor. Kitapta ayrıca Oya Açıkalın, Sedat Anar, Suavi Aydın, Ali Fuat Bilkan, A.Celil Kaya, Erdinç Kineşçi, Özge Özdemir ve Furkan Dilben, Fuat Şen, Eren Yüksel gibi isimlerin de katkısı bulunuyor.

Şanlıurfalı sanatçı Santurzen Sedat Anar müzik ile ilgili bölümdeki katkısını " 'Halfeti yerel müziği, Halfetili müzisyenler ve sözlü kültür' başlığıyla bir yazı kaleme aldım. Urfalı ve Urfalı olmayan herkese duyurulur. Şimdiden keyifli okumalar" sözleriyle duyurdu.

Kitabın satışı da internet üzerinden yapılıyor.

BİHA

29 Tem 2021 - 20:26 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi