Barutçu Hanı'ndan sadece Urfa'da içebileceğiniz yepyeni lezzet!

Dünyanın en eski mutfağı Şanlıurfa'da tarihi dokusuyla müşterilerine farklı bir ortam sunan Barutçu Hanı, lezzetlerine bir yenisini daha ekledi ve kendilerine özgü "Fıstıklı Ruhavi Kahvesi"ni beğeniye sundu. Kahve, bugüne kadar müşterilerinden tam not aldı.

Peygamberler Şehri ve lezzet diyarı Şanlıurfa'da tarihi ve turistik öneme sahip Barutçu Hanı’nda gastronomi dünyasına yeni bir lezzet daha kazandırıldı.

Tarihi dokusunun restore edilmesinin ardından restaurant olarak hizmet veren, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanların biri olan Barutçu Hanı yemeklerinin yanısıra içecekleri ile de adından söz ettirmeye devam ediyor. Kenti ziyaret edenler veyahut misafirlerine güzel lezzetler sunmak isteyenlerin sıklıkla uğradığı Han'da "Bir kahvenin kırk yıl hatırı olur" diyerek müşteriler için yeni bir kahve üretildi. Kahveye, Urfa fıstığının lezzetini veren Han, "Fıstıklı Ruhavi Kahvesi"ni müşterileri için menüye ekledi. İçerisindeki fıstık parçacıkları sayesinde yoğun fıstık tadı bulunan kahve içenleri kendisine hayran bırakmayı başardı. Müşterilerden bazıları "Geleneksel kahvenin fıstık ile uyumu denemeye değer. Starbucks kıskanabilir" yorumunda bulundu.

Tarifi Barutçu Hanı'na ait olan ve bu sebeple Şanlıurfa'ya özgü bu yepyeni lezzet, Barutçu Hanı'nda kahve sevenleri bekliyor.

BİHA

04 Ağu 2021 - 18:00 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

02

Cello - Mekan güzelde kafa dinlemek için gidilmez çarşının ortasında davul zurna garip geliyor gibi. Sonuçta çarşının da bir tarihi kimliği var hiç uyuşmuyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Ağustos 18:00
01

Kalitesiz hizmet - Barutçu Hanı işletmeci berbat duruma getirmiş durumda. Kalite desen yok müşteri ilişkileri yok. Güzel mekâna yazık oldu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Ağustos 18:00

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi