Balıklıgöl’den troleybüs geçecek

Toplum ulaşıma elektrikli çözümler üreten Bozankaya Türkiye’de son 2 yılda altı farklı ilde katıldığı altı ihaleyi de alarak bir rekora imza attı. Malatya, Konya, Eskişehir, İzmir ve Elazığ’dan sonra Şanlıurfa’da da toplu taşımada Bozankaya markalı yerli elektrikli araçlar hizmet verecek. Bozankaya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için 24 metrelik troleybüsler üretecek. Araçlar 7 kilometrelik Balıklıgöl hattında Urfalılar’ı taşıyacak.

Balıklıgöl’den troleybüs geçecek
Balıklıgöl’den troleybüs geçecek
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Yeni nesil araç projeleriyle adını dünyaya duyuran Bozankaya, Türkiye’de elektrikli toplu ulaşım sistemlerine geçişte dönüşümün öncüsü oldu.

Çevre dostu, ekonomik, yüksek performanslı, konforlu elektrikli araçlara geçiş yapan altı ilde açılan ihalelerin tamamını, yerli üretimi ve teknolojisiyle avantaj sağlayan Bozankaya kazandı. Bozankaya’nın Ankara’daki fabrikasında ürettiği elektrikli otobüslerin 20’si İzmir’de, 4 Eskişehir’de, 4 Konya’da toplu taşımada kullanılıyor, Elazığ için de 15 adet üretilecek. Malatya’da ise 22 adet Bozankaya markalı trambüsler hizmet veriyor. Son olarak ŞanlıurfaBüyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın açtığı troleybüs ihalesini de Bozankaya kazandı.

10 ADET TROLEYBÜS ÜRETİLECEK

Tarihi ve kültürel zenginliğiyle dünya turizmde ayrı bir yeri olan Şanlıurfa’nın en turistik bölgesinde toplu taşımada troleybüs de devreye girecek. Bozankaya, Şanlıurfa için 10 adet 24 metrelik troleybüs üretecek. Ayrıca güç temini, kataner, kontrol, sinyalizasyon, haberleşme ekipmanı ve idari binayı belediyeye teslim edecek.10 adet troleybüs aracı kısmi teslimat şeklinde Şanlıurfa’ya ulaştırılacak.

Toplamda 330 gün sonra Bozankaya markalı troleybüsler Şanlıurfa’da vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. Elektrikli araçlar, 7 kilometrelik Balıklıgöl hattı üzerinde günde ortalama 60 bin yolcu taşıyacak. Bozankaya’nın bugüne kadar ürettiği ve toplu ulaşımın hizmetine sunduğu elektrikli araçların, kalite ve güvende kendini kanıtladığını belirten Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, “Türkiye’de açılan tüm elektrikli araç ihalelerini almanın gururunu yaşıyoruz. Ürettiğimiz araçlar, dünya standartlarında kaliteye, konfora ve seyahat güvenliğine sahipler. Bunun ispatı, dünya çapında aldığımız işler ve Türkiye’de açılan tüm ihaleleri almış olmamızdır. Bugün Avrupa’dan Amerika’ya hatta Uzak Doğu’ya kadar dünyanın dört yanında hizmet veren araçlarımız iddiamızın kanıtı” dedi.

7 MİLYON VATANDAŞA HİZMET VERECEĞİZ

Türkiye’de bugüne kadar açılmış olan tüm elektrikli otobüs ihalelerini aldıklarını belirten Günay,“Türkiye’de kentler artık elektrikli ulaşım sistemlerini gündemlerine alıyor. Sağladığı mali ve çevreci avantajlar özellikle büyük şehirlerde elektrikli çözümleri zorunlu kılıyor. Konya, Eskişehir, İzmir, Elazığ’daki elektrikli otobüslerimiz, Malatya ve Şanlıurfa’daki modern troleybüs sistemi toplu taşımadaki dönüşümün simgesi oldu. Şu anda altı ilde hizmet verecek araçlarımızla 7 milyon vatandaşın konforlu ve güvenli ulaşımını sağlayacağız. Yerli bir firma olarak tercih ve takdir edilmekten gurur duyuyoruz” diye konuştu.

KISACA BOZANKAYA

1989 yılında Almanya’da bir AR-GE şirketi olarak hizmet vermeye başlayan ve gelişen Bozankaya, raylı sistem araçları ile lastik tekerlekli toplu taşıma araçları tasarımı ve üretimi alanında faaliyet göstermektedir. Almanya’da bulunan Bozankaya GMBH’nın gerek alt yapısı gerekse bilgi ve birikiminin güncel bir yansıması olarak da 2003 yılında Türkiye’de faaliyetlerini yürütmek üzere Ankara’da kuruldu. 2016 yılı AR-GE harcamalarına cirosunun Yüzde 11’i oranında pay ayıran Bozankaya’ nın AR-GE harcamaları 2016 yılında 18,3 milyon TL olarak gerçekleşti.Bu alanda Türkiye Ortalaması Binde 9, OECD ortalaması ise yüzde 2 oranındadır. Son 5 yılda 19 Ar-Ge projesi var (tamamlanan 10, devam eden 4, değerlendirilen 5 proje), bunların toplam projesi bütçesi 70 milyon TL'nin üzerindedir. AR-GE projeleriyle geliştirilen ürünlerin tamamı ticarileşmiş olup ürünler ile ithal ikamesi sağlandığından, önemli ölçüde dövizin ülkemizde kalmasını sağladığı gibi aynı ürünlerin ihracatı ile de döviz girdisi sağlamıştır. Ar-Ge alanındaki bu üstünlüğü Bozankaya’ya; her biri ilk milli tasarım ve üretim olan;%100 elektrikli otobüsü,%100 alçak tabanlı tramvay, “Trambus” olarak adlandırılan modern troleybüs sistemi ile yolcu ve çevre dostu, sıfır emisyon ileri teknoloji ürünleri ile ülkemizin yurt içi ve yurt dışında gururu olmuştur.

AJANS URFA

07 Haz 2017 - 09:23 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi