URFA SORUNLARINA "ALGI" KAMUFLAJI

"Şanlıurfa bir adım öteye neden gidemiyor?" sorusuna çokça yanıt aradığım zamanlar oldu. Hep bir gerekçe bulmuşluğum da vardı: Eğitim seviyesi, ekonomik sorunlar, iş bilmezlere torpil, liyakat sahiplerini öteleme...

Uzayıp giden gerekçelerim zamanla tek bir başlık altında toplanmaya başladı. "Suskunlar, susturanlar"

Urfa'nın başına ne geldiyse, ne geliyor ve ne gelecekse işte tam da bunlar yüzünden... Bir sorun olunca “Aman üstüm duymasın” diyenler yakıyor başımızı. Küçük esnafından kurumlara, meclis koltuklarından bakanlığa kadar ayırt etmeksizin yaşanan tam da budur.

“Üstüm duymasın, yönetmiyorum sanılmasın, koltuğuma bir şey olmasın” kaygısıyla tüm sorunlar halı altı edildiği için sürekli debelenip duruyoruz. Bataklık gibi çırpındıkça batıyoruz. Kendi sustukları yetmezmiş gibi bir de susturma çabaları yok mu? Burada da devreye hep algı kamuflajı giriyor. Cesur insanların ortaya çıkardığı gerçekler "Algı operasyonu", "Yalan efendim", "Bunların amaçları para", "Particilik yapıyorlar", "Koltuk peşindeler" gibi türlü türlü söylemlerle ört pas ediliyor. Suskunlar, susturma çabası içine girdikleri kadar sorunla yüzleşip ne yapabilirizi konuşsaydı Urfa bugün gelişim ivmesi kazanacak ve şuan bölge illeri bizi konuşuyor olacaktı.

Peki gerçekten algı yapanlar, menfaat elde etmek isteyenler, koltuk sevdasına suni gündem yaratanlar yok mu? Elbette var. İşte tam da bu noktada yönetenlere düşen gerçekten çözüm için sorunları dile getirenlere karşı açık olmak ve özeleştiri yaparak çözüme odaklanmak... Böylece sapla saman birbirinden ayrılacak, gerçek Urfa sevdalıları tek bir amaç etrafında bütünleşecek.

Anladığım odur ki; koltuktakiler "Bir sorunumuz var efendim" demeyi öğrenmedikçe yerimizde saymaya devam... Vatandaşa da düşen görev cesur insanlara sahip çıkmak, destek vermek. Muhakkak etrafınızda suskun bir şef, bir müdür, bir temsilci vardır muhakkak. Sizler de sustuğunuz ve cesareti görmezden geldiğiniz müddetçe kazanan hep kendi çıkarlarına hizmet edenler olacak. Bu yüzden her birimiz cesur olalım. En alttan en üste kadar

yanlışa yanlış

doğruya doğru diyelim,

eleştirelim, eleştiriye açık olalım.

Umarım bu devran tersine döner.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özlem Koçhan Çelik - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

07

Ali - Güzel tespit.

Öğrenilmiş kopya ifadeler de değişmiyor. 'Algı operasyonu, başaramayacaksınız, elde edemeyeceksiniz, dizayn edemeyeceksiniz' bla bla bla...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ağustos 11:27
06

Mürşide - En alttan en üste kadar

yanlışa yanlış

doğruya doğru diyelim,

eleştirelim, eleştiriye açık olalım.

Ve yine harika bir yazı...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ağustos 11:27
05

Başkan - Algıyı Akp bu memlekette iyi kullanıyor. Büyükşehir'de Lise öğrencisi bile Müdür olabiliyor. Algı ustaca yapılınca kimse teferruata bakmıyor. Olan memleketin güzel insanlarına oluyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ağustos 11:27
04

Halil İbrahim - Tebrikler vatandaş derdini söyleyecek temiz medyacı duyuracak yöneticiler de kulak verecek çözüm olacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ağustos 11:27
03

Eyüp Garip - Yöneticiler memur olduğunu unutmasın vatandaşa hizmet için maaş alıyor vatandaş onların patronudur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ağustos 11:27
02

PATRON - PATRON BAĞIMSIZ GAZETECİ KIZMASIN BU YAZIYA :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ağustos 11:27
01

Aaaa - Büyükşehirdeki prens ve prensesler bu yazıyı sevmeyecek :))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ağustos 11:27


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi