TERAZİYE KOYDUM. EĞİTİMİN HALİ BAKAN’IN FIRÇASINDAN AĞIR!

Şanlıurfa’ya gelip yetkilileri uluorta azarlayan bir Bakan’ı yıllardır ilk kez görüyoruz.

Kimine göre şov, kimine göre gereksiz, kimine göre olması gereken bir hareketti.

Bana sorarsanız yersizdi, yeri orası değildi.

**

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ilk Şanlıurfa ziyaretinin gündemini; basketbol sahası bulunmayan okuldaki kırık ve kirli sıralar dolayısıyla milli eğitim müdürü ve okul müdürünü azarladığı anlar belirledi.

Bakan Özer “ Buraya bir basketbol sahası yapılmaz mı? Siz ne biçim adamsız ya siz ne iş yaparsınız? Para isteyip de para mı vermedik? Bu çocukları burada niye mağdur ediyorsunuz? Sayın müdür gezdirdiğiniz okul böyleyse gezdirmediğiniz okullar nasıl?” dedi.

Son cümlesini cımbızla çekmek isterim ki çıkışının yersizliğini netleştirebilelim.

Sayın Bakan. Gezdiğiniz okul ne yazık ki gezmediklerinizin emsalidir. İçinde ekipmanı eksik okullar, kirden geçilmeyen lavabolar, ısınmayan sınıflarımız, derslik sıkıntısı yaşanan dönemde tam da yüzyüze eğitim başlamışken tadilata giren okullarımız var. İçi bizi yakan okulların bugün de dışı sizi yaktı.

Aslında ilk defa bir Bakan sorunları farketti yada gerçekten önemsedi.

Bir bakıma bu çıkışınızı eğitimimizdeki beklenen değişimin sinyali olarak yorumlasam da görüşüm odur ki;

azarlanacak yer okul bahçesinde yöneticiler değildi. Samimiydiniz belki ama öğrencilerin karşısındaki tavrınız samimiyetinizi gölgeledi.

Azarın yeri meclis kürsüsüydü.

Azarın yeri elektrik dağıtım kurumuydu. Online eğitimde kesintiler nedeniyle sisteme giremeyen öğrencilerin hakkını savunacağınız yer tam da orasıydı.

Azarın yeri ilgili bakanlıktı! Bugüne kadar gidip gelen bakanların aldığı notları, bakanlığa iletilen talepleri hayata geçirmeyenlerdi.

Zincirin son halkasına faturayı kesmek halk nezdinde karşılık bulmaz, bulmadı da.

**

Sizlerin adalet teraziniz durumu nasıl değerlendirir bilemem ama ben şahsen azarlanan yöneticileri takdir de etmedim değil.

Süslü püslü okullarla Bakan’a gösteriş yapacaklarına /belki de mecbur kaldılar ancak/ “Buyurun ilçemizdeki en kaliteli okul budur” diyerek sorunlu okul ziyareti Şanlıurfa’nın eğitimdeki profili oldu.

Binlerce öğrenci her gün bu kentte daha kötü koşullarda eğitim görüyor. Akıllı tahtası olmayan sınıflar, temizlik malzemesi eksikliği olanlar, ısınma problemi yaşayanlar, özellikle sayısal dersler için yetersiz ekipmanların olduğu okullarımız var. Okul yollarındaki ulaşım sorunları da cabası. Öğretmenlerin sorunlarına hiç girmiyorum bile.

Henüz 1 yıldır Urfa’da görevde olan müdür beyin yerinde olsam Gazeteci meslektaşım Cengiz Aksan’ın tavsiyesine kulak verir Urfa'daki tüm müdürlerden okuldaki eksikleri bildirmelerini ister tüm ihtiyaçlar için Bakanlıktan parasını talep ederdim. İstenen bu değil mi sonuçta?

**

Bugün Bakan’ın Şanlıurfa eğitimine ne kadar yabancı olduğunu gördük. Eğer yakından tanısaydı “Sahada neymiş daha öncelikli sorunlarımız var saha bu kentin lüksü” derdi. “İşte bu bizim utancımızdır” derdi.

Bakan'ın gördükleri karşısında yaşadığı öfkenin Ankara'da da etkisini sürdürmesini temenni ediyorum. Şanlıurfa'nın eğitimdeki yükselişi, nihayet sorunları farkeden bir Bakan'ın tahammülünün kalmadığı noktada mümkün olur. Bu açıdan Bakan'ın çıkışını da olumlu yorumluyorum.

Tüm bu yaşananlardan sonra Bakan Özer “ Şanlıurfa’da eğitim kalitesini çok daha yukarılara taşıyacağız” vaadinde bulundu.

Biz de tarihe not düşelim. Bekleyelim ve görelim. Gerçekleşmez ise sorumuz hazır: Siz ne iş yaparsınız?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özlem Koçhan Çelik - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

05

Burhan - Diline kalemine sağlık.Kim tarafından olursa olsun,yeri ve zamanı neresi ne zaman olursa olsun,bir öğretmenin,bir babanın onuru incitilmeme

liydi.Çok üzüldüm

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 05 Ocak 22:10
04

Atanama Bekleyen Kanaat Önderi - Bakan bey sadece Şanlıurfa'nın değil tüm Türkiye'de eğitimde ki eksikliklerinin sorumlusunun okul müdürleri olduğunu düşünüyorsanız vay eğitimimizin haline. Eğitim bir ekip ve sistem işidir bizde de sistem de ekiplerde hep kısa soluklu.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 05 Ocak 22:10
03

Deniz - Harika. Çok guzel bir bakış açısı ve hepsine katılıyorum.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 05 Ocak 22:10
02

Edibe - Kalemine sağlık. Kesinlikle çok doğru. İnşaAllah bu yaşanan olay ilçeler de dahil Şanlıurfa genelinde iyileştirmelere sebep olur.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 05 Ocak 22:10


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi