Robotik kodlama festivalinde kıyasıya yarıştılar

Karaköprü Gençlik Merkezi'nce yürütülen Deneyap Projesi kapsamında düzenlenen Robotik Kodlama Festivali'nde ortaokul ve lise öğrencileri yarıştı.

Robotik kodlama festivalinde kıyasıya yarıştılar
Robotik kodlama festivalinde kıyasıya yarıştılar
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Karaköprü Gençlik Merkezinde yürütülen Deneyap Projesi kapsamında eğitim alan 160 öğrenci ve velilerin katılımı ile bugün Robotik Kodlama Festivali düzenlendi.

Karaköprü Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Kırıkçı açılış konuşmasında gençlere başarılar dilerken, velilere Deneyap Teknoloji Atölyelerinin Türkiye'nin geleceğinde nasıl bir öneme sahip olduğunu anlattı.

Konuşmanın ardından 91 ortaokul ve 55 lise öğrencisinin katıldığı yarışma düzenlendi. Öğrenciler, heyecanla katıldığı yarışmalarda başarılı olmak için yoğun çaba gösterdi. Velilerin ilgisi ve heyecanı da görülmeye değerdi. Sabah ve öğle 2 oturum şeklinde düzenlenen etkinlikte; sabah oturumunda ortaokul grubu öğrencileri, öğle grubunda ise lise öğrencileri yarıştı.

Pandemi kurallarına uygun yapılan yarışmalarda etkinlik sonrası gençlere kitap katılımcı belgesi verildi.

BİHA

05 Ara 2021 - 19:56 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi