STK’lardan FETÖ ve 28 Şubat eylemi

Kentte faaliyet gösteren bazı STK’lar, FETÖ ve 28 Şubat mağdurları için adliye önünde toplanarak açıklama yaptı.

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, sabah saatlerinde adliye önünde toplanarak, 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarının sıkıntılarının giderilmesi için açıklama yaptı.

Grup adına açıklamayı yapan Seyfettin Gündüz, af değil adalet istediklerini söyleyerek, “Yeni bir af yasasının gündeme geldiği bugünlerde, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurları için yıllar değişmiş, hükümetler değişmiş, siyasi iktidarlar, güç odakları, yargı mensupları değişmiş ama mağduriyetlerinin giderilmesi için hiçbir şey değişmemiştir” dedi.

Aradan geçen uzun zamana rağmen bir adım atılmadığını aktaran Gündüz, “Aradan geçen 21 yıla rağmen 28 Şubatın ve FETÖ'nün çaldığı hayatların hesabının halen sorulmadığı ve 20 yılı aşan sürelerle cezaevlerinde tutulan 600'e yakın mahpus ve bu mahpusların aileleri için darbe devam ediyor. 15 Temmuz sonrası FETÖ yargısının darbeyi manipüle ederek işi sulandırmaya çalışması halkın gözünden kaçmamıştır. Yıllardan beridir cezaevlerinde tutulan bu insanlar ile birlikte aileleri de cezalandırılmaktadır. Bu insanlar defalarca şehirden şehre sürgüne gönderilerek adeta kendileriyle birlikte aileleri de cezalandırılmak istenmektedir. Bu insanların birçoğunun anne ve babası onlar cezaevlerindeyken çocuklarına hasret gittiler. Kimisi de cezaevlerindeki kötü koşullardan dolayı cezaevinden çıktıktan sonra vefat ettiler. Bu insanların ailelerinin hak taleplerine kulak vermek herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir” diyerek sözlerine son verdi.

Mustafa PAYIK/AJANS URFA

02 Kas 2018 - 08:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi