Şanlıurfa'dan 18 yardım TIR'ı Afrin'e uğurlandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile Sivil Toplum Kuruluşları tarafından başlatılan 'Mehmetçiğe Minnet Afrin Halkına Himmet' toplanan 18 İnsani yardım TIR'ı Afrine dualar ile gönderildi.

Şanlıurfa'dan 18 yardım TIR'ı Afrin'e uğurlandı
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kamu kurumları ile hayırseverlerin desteklediği ve Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu’nun organize ettiği 18 İnsani Yardım TIR’ı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Zeytin Dalı Harekatında Afrin'de arındırılmış bölgelerde yaşayan sivil halka gönderilmek üzere dualarla uğurlandı.

Büyükşehir Belediyesi Belsan Otobüs Garajında gerçekleştirilen törene Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, İlçe Belediye Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluş Yetkilileri, çok sayıda hayırsever ile öğrenciler katıldı.

Gerçekleştirilen törende dualar okunurken, Minik öğrenciler tarafından şiirler okunarak yardım malzemelerinin üzerine resimler çizildi.

Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Emin Özçınar, ''Mazlum kardeşlerimize bir nebze yardım edebilmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz'' dedi.

Emin Özçınar, "Şu ana kadar 2 bine yakın İnsani Yardım TIR'ını gerek yurt içi gerekse yurt dışına gönderdik. Yanı başımızda İslam coğrafyasında yaşanan savaşta Müslüman kardeşlerimize bir nebzede olsun yardım edebilmek için bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu anlamda Osman beye ve ekibine teşekkür ediyorum. İslam coğrafyası ve mazlumların tamamında yaşanan sıkıntılarda Anadolu insanı olarak yardım elini hep uzatmıştır. Özellikle Suriye'deki iç savaştan dolayı Türk'üne, Kürt'üne ve Arap'ına hep eşit bir şekilde yaklaşmıştır. Allah ülkemizin birliğini dirliğini korusun" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, " Başlattığımız, Mehmetçiğe Minnet Afrin Halkına Himmet kapmanyası kapsamında topladığımız toplam 25 İnsanı Yardım TIR'ını belli aralıklarla Afrin halkına gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

AJANS URFA

26 Nis 2018 - 12:58 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi