Aslan ve Kartal'ın savaşına saatler kaldı

Ligde Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki derbi heyecanına saatler kaldı.

Aslan ve Kartal'ın savaşına saatler kaldı
Aslan ve Kartal'ın savaşına saatler kaldı
+7
Haber albümü için resme tıklayın

Kadrolarındaki oyuncular, köklü tarihleri ve geniş taraftar kitleleri nedeniyle oynadıkları müsabakalar izleyicilere ayrı bir keyif veren BeşiktaşGalatasarayderbisi için geri sayım başladı. Bu yılın ilk derbisi olma özelliğini taşıyan karşılaşmaya ev sahibi ekibin ilgisi büyük.

BEŞİKTAŞ GALATASARAY MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA OYNANACAK?

Spor Toto Süper Lig 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray derbi maçına çıkıyor. Beşiktaş-Galatasaray maçı 24 Eylül Cumartesi günü saat 20:00'da başlayacak. Vodafone Arena'da hakem Ali Palabıyık'ın yöneteceği maç Lig TV kanalından canlı yayınlanacak.

Palabıyık'ın yardımcılıklarını Mehmet Cem Satman ve Ceyhun Sesigüzel üstlenirken, dördünce hakem Volkan Bayarslan olacak.

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ: Fabri, Marcelo, Caner Erkin, Dusko Tosic, Gökhan Gönül, Anderson Talisca, Atiba Hutchinson, Ricardo Quaresma, Gökhan İnler, Olcay Şahan, Cenk Tosun

GALATASARAY: Fernando Muslera, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, Sabri Sarıoğlu, Tolga Ciğerci, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Selçuk İnan, Bruma, Eren Derdiyok

DERBİ ÖNCESİ İSTATİSTİKLER

*Kartal, geçen sezonki 4 derbinin 3’ünü kazanırken; G.Saray ise 4 derbide de galibiyet alamamıştı.

*Ezeli rakiplerin eylül ayındaki 19 buluşmasında G.Saray 8, Beşiktaş 7 galibiyet aldı.

*Beşiktaş, Süper Lig’deki son 12 iç saha maçını da kazanırken; G.Saray, Süper Lig’deki son 15 deplasmanında 2 galibiyet alabildi.

*Son 27 derbide tam 12 penaltı kararı çıktı; 8 penaltı golü skorda belirleyici etki yaptı.

*Son 24 derbide sadece 5 kırmızı kart çıktı (Melo (2), Veli, Delgado, Hilbert).

*Ezeli rakipler arasında geride kalan 339 maçta, galibiyet sayılarında G.Saray’ın 120-107 üstünlüğü var.

*Beşiktaş, 4 haftada rakibinden 4 gol fazla attı (11’e 7). Galatasaray 24 gol pozisyonuna girip 7’sini değerlendirirken, Kartal 20 pozisyonda 11 gol buldu.

*Siyah-Beyazlılar, rakibinden 18 fazla top çaldı. İkili mücadelelerde Galatasaray 74’te kalırken, Beşiktaş’ın top çalma sayısı 92 olarak gerçekleşti.

*İki takımın toplam değerine baktığında Beşiktaş, ezeli rakibinden 11 milyon Euro pahalı gözüküyor. Aslan’ın kadro değeri 106.5, Kartal’ın 117.5 milyon Euro.

*Galatasaray’a göre Beşiktaş daha sert oynuyor. Cimbom, toplam 36 faul yaparken, Kartal’ın faul sayısı 54 oldu. İki takıma yapılan fauller aynı (57’ye 56).

*Galatasaray, yüksek pas oranıyla dikkat çekiyor. Beşiktaş 2432 pasta 1991 isabet sağlarken, Galatasaray 2661’de 2248 isabet sağladı. Bu alanda fark 257 oldu.

BİLET FİYATLARI

Vodafone Arena'da oynanacak ilk derbinin bilet fiyatları belli oldu. Passolig üyelerinin satın alabileceği biletlerin fiyatı 150 TL'den başlıyor. İşte stadyumdaki oturma planına göre bilet fiyatları...

BEŞİKTAŞ İLE GALATASARAY 340. RANDEVUDA

Beşiktaş ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yarın yapacakları sezonun ilk derbisiyle 340. kez karşı karşıya gelecek. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette, geride kalan 339 maçın 120'sini Galatasaray, 107'sini Beşiktaş kazandı, 112 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 478 golüne, siyah-beyazlılar 445 golle karşılık verdi. Taraflar son olarak, bu sezon başında Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşı geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki derbide normal süre 0-0, uzatma bölümü 1-1 berabere sonuçlandı. Seri penaltı atışları sonucu rakibine 3-0 üstünlük kuran Galatasaray, kupayı müzesine götürdü.

VODAFONE ARENA'DA MAÇLAR GOLLÜ GEÇİYOR

Spor Toto Süper Ligin 5. haftasında Beşiktaşın Galatasaray ile yapacağı maça ev sahipliği yapacak Vodafone Arenada şu ana dek gollü maçlar oynandı.

Beşiktaşın yeni evi olan ve geçen sezon 11 Nisan 2016da Bursaspor mücadelesiyle hizmete giren Vodafone Arenada şu ana dek 5 maç oynanırken, taraftarlar tüm karşılaşmalarda bol gol izledi.

Siyah-beyazlı takım geçen sezon 3, 2016-2017de ise şu ana dek 2 maçta rakiplerini Vodafone Arenada konuk etti. Bu 5 karşılaşmada toplam 22 gol atılırken, maç başına ortalama 4,4 oldu.

Beşiktaş, sahasında 17 gol bulurken, rakiplerinin 5 golüne engel olamadı. Vodafone Arenada 5 maçta 4 takım gol sevinci yaşarken, sadece Kayserispor bunu başaramadı.

BEŞİKTAŞ, SAHASINDA GOLE RAHAT GİDİYOR

Beşiktaş, Vodafone Arenada taraftarlarına bol gol izletti.

Dolmabahçedeki yeni evinde 5 karşılaşmada şu ana dek 17 kez rakip fileleri havalandıran siyah-beyazlılar, maç başına 3,4 gol ortalaması buldu.

CENK TOSUN, EVİNDE ETKİLİ OLUYOR

Siyah-beyazlı takımın Vodafone Arenada yaptığı maçlarda forvet oyuncusu Cenk Tosun etkili bir oyun sergiledi.

Cenk, Beşiktaşın bu statta oynadığı maçlarda rakip fileleri 4 kez havalandırdı. Geçen sezon siyah-beyazlı takımın kadrosunda bulunan Mario Gomez de Dolmabahçede 4 gol attı.

Vodafone Arenada Oğuzhan Özyakup, 3 golle takımına katkı yaparken, Marcelo Guedes ise 2 kez bu sevinci yaşadı. Beşiktaşın yeni evinde Olcay Şahan, Ricardo Quaresma ve Ömer Şişmanoğlu ile takımın eski oyuncularından Alexis Delgado birer kez gol atma başarısı gösterdi.

DEPLASMANDA 5 YIL SONRA BİR İLK

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulunun dün yaptığı toplantı sonucunda, derbide yaklaşık 5 yıl sonra deplasman takımı taraftarı statta yer alacak.

41 bin 903 kişi kapasiteli Vodafone Arena'da yaklaşık 2 bin Galatasaray taraftarı kendilerine ayrılan kale arkası tribünde takımlarını destekleyebilecek.

Galatasaray taraftarları son olarak 2010-2011 sezonunun 31. haftasında, 30 Nisan 2011 tarihinde Beşiktaş ile Dolmabahçe'de oynanan derbiyi statta izlemişti. Beşiktaş ile Galatasaray arasında 20 Kasım 2011'de oynanan maçla başlayan yasak, yine bu iki takım arasında yarın yapılacak karşılaşmayla sona erecek.

BİRÇOK FUTBOLCUNUN İLK DERBİSİ

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde her iki ekip futbolcularından bazıları, formalarını giydikleri takımlarla rekabette ilk kez bir lig maçında sahaya çıkacak.

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Fabricio Agosto Ramirez, Adriano Correia, Anderson Talisca, Gökhan İnler, Vincent Aboubakar, Caner Erkin ve Gökhan Gönül, Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Luis Cavanda, Tolga Ciğerci, Josue Pesqueira, Nigel De Jong ve Eren Derdiyok, teknik adamların görev vermesi durumunda, ilk kez bir lig maçında, yeni takımlarının formasıyla rekabetin heyecanını yaşayacak. Galatasaraylı Serdar Aziz ile Kolbeinn Sigthorsson ise sakatlıkları nedeniyle derbide forma giyemeyecek.

Bu oyunculardan bazıları, sezon başında Konya'da yapılan Turkcell Süper Kupa maçında bu heyecanı yaşamıştı.

RİEKERİNK’TEN ‘SELÇUK’ BOMBASI

Jan Olde Riekerink, Twitter hesabı açtı. Ancak Hollandalı hoca daha ilk günden acemiliğinin kurbanı oldu... Sadece GALATASARAY EN (İngilizce) hesabını takip eden Riekerink’in, kendi yaptığı bir paylaşıma gelen “Selçuk’u çıkar, Josue’yi koy” şeklindeki taraftar yorumunu beğenmesi sosyal medyada gündem yarattı. Türkçe öğrenme aşamasında olan başarılı çalıştırıcının, bu yorumun anlamını bilip bilmediği merak konusu oldu.

‘HERKES YANINDAKİNE SAHİP ÇIKSIN’

Galatasaray yöneticisi Levent Nazifoğlu, deplasman yasağının kalkmasının kendileri için sürpriz olduğunu ve bu karara çok sevindiklerini söyledi. Nazifoğlu, “Orada SarıKırmızılı renkleri görmek bizim için motive edici olacak. Kendimizi yalnız hissetmeyeceğiz. Burada seyirciye düşen görev, herkesin yanındakine sahip çıkması. İstenmeyen bir ceza ile oradan ayrılmayalım” dedi.

DEMBA BA DERBİYE GELİYOR

Beşiktaş’tan, önceki sezonun başında Çin’in Shanghai Shenhua takımına transfer olan fakat ayağının kırılması nedeniyle sahalardan uzak kalan Demba Ba, Galatasaray maçına geleceğini açıkladı. Senegalli yıldız, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada “Cumartesi derbi için hazır mısınız? Ben hazırım! İlk kez Vodafone Arena’da olacağım. İnanın unutulmaz olacak!” ifadelerini kullandı.

TOLGAY ARSLAN’IN KAŞI AÇILDI

Beşiktaş’ın dünkü idmanında talihsiz bir sakatlık yaşandı. Kartal’ın orta sahadaki yıldızlarından Tolgay Arslan, antrenman yardımcı antrenör Tamer Tuna ile çarpıştı. Kaşı açılan ve kanlar içinde yerde kalan 26 yaşındaki futbolcu, tedavi olmak için idmanı yarıda bıraktı. Öte yandan midesinden rahatsızlanan Quaresma da antrenmanda yer almadı. Portekizli yıldızın önemli bir sorununun olmadığı ve bugünkü çalışmaya katılacağı öğrenildi.

FABRİ Mİ, TOLGA MI?

Beşiktaş’ın deneyimli hocası, Galatasaray maçında kaleyi kimin koruyacağına karar vermiş değil. Güneş’in, tecrübesi nedeniyle önceliği Tolga’ya verdiği ancak Fabri’nin Manisa’daki performansının kafasını karıştırdığı öğrenildi

Siyah-Beyazlılar’da kadro derinliği, teknik direktör Şenol Güneş’in elini bir yandan rahatlatırken, diğer taraftan da zaman zaman 11’de kimi oynatacağı konusunda kararsızlık yaşamasına neden oluyor... Bu geniş kadronun avantajıyla sık sık rotasyona giden deneyimli çalıştırıcı, hafta sonu oynanacak Galatasaray derbisinde kafasındaki 11’i henüz netleştirmiş değil. Güneş, özellikle ‘1 numara’ konusunda Tolga Zengin ile Fabricio arasında seçim yapmakta oldukça zorlanıyor.

Akhisar önünde iyi bir performans çıkaran Fabricio’nun bu oyunundan sonra kafasının karıştığı ifade edilen Güneş’in, kalede önceliği yine de Tolga’ya verdiği bildirildi. Tecrübeli teknik adam, Benfica deplasmanında her ne kadar yediği golle eleştirilse de son dakikalarda yaptığı kritik kurtarışla Portekiz’den 1 puanla dönülmesinde büyük pay sahibi olan Tolga’yı yedeğe çekmek istemiyor. 64 yaşındaki hocanın, bu nedenle tercihini ‘Kaptan’dan yana kullanma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

DE JONG KULÜBEDE

Sezon başından beri orta göbekte kaptan Selçuk ile Tolga’ya görev veren Riekereink, Beşiktaş maçında Nigel de Jong’u yedek soyundurmayı planlıyor. Sezon başında Siyah Beyazlı takıma karşı Selçuk-Tolga ikilisiyle çıkarak zafere ulaşan Hollandalı çalıştırıcı, bu nedenle vatandaşını ilk tertipte sahaya sürmeye sıcak bakmıyor. Savunma hattını ise ligin ilk 4 haftasında kalelerinde yalnızca 2 gol gördükleri için beğenen Riekerink, sağ bekte Cavanda hazır olmasına rağmen Sabri’yi kesmeyi düşünmüyor.

HAMİT GÖZDEN DÜŞTÜ

Ç.Rize maçında oyuna giremediği için su şişelerini tekmeleyen Hamit Altıntop, teknik direktör Riekerink’in gözünden iyice düştü. Kadro dışı bırakıldıktan sonra özür dileyip affedilen deneyimli oyuncu, buna rağmen Hollandalı hocanın derbi planları içinde yer almıyor. Sezon başı hazırlık maçlarında ciddi şekilde süre verdiği 34 yaşındaki orta sahayı alternatifleri arasında düşünen Riekerink’in, kendisine yapılan saygısızlığın ardından Hamit’e mesafeli yaklaştığı kaydedildi.

DOLMABAHÇE'DE BİN 300 GÜN SONRA DERBİ HEYECANI

Siyah-beyazlı takım ayrıca, bin 300 gün sonra Dolmabahçede bir derbi maçında taraftarlarının önüne çıkacak.

Beşiktaş, Dolmabahçedeki son derbi maçını 2012-2013 sezonunda Fenerbahçeye karşı oynamıştı. Siyah-beyazlı takım, rakibini 3 Mart 2013'te konuk ederken, 2012-2013 sezonunun sonunda BJK İnönü Stadının yıkım çalışmaları başlamıştı.

SON 6 DERBİ ATATÜRK OLİMPİYAT STADINDA

Beşiktaş, Vodafone Arenanın yapımı sırasında Dolmabahçeden uzak kaldığı dönemlerde Fenerbahçe ile Galatasarayı Atatürk Olimpiyat Stadında konuk etmişti.

Rakipleriyle bu statta 6 kez karşılaşan siyah-beyazlılar, bu maçlarda 2 galibiyet alabildi. Üç kez rakiplerine mağlup olan Beşiktaş, bir derbi mücadelesinden de berabere ayrıldı.

SON DERBİYİ KAZANMIŞTI

Beşiktaş, Dolmabahçe'deki son derbide Fenerbahçe'yi yenmişti.

Buradaki son derbi maçını 2012-2013 sezonunda Fenerbahçeye karşı oynayan siyah-beyazlı takım, rakibini 3-2 mağlup etmişti. Teknik direktör Samet Aybaba yönetimindeki Beşiktaş, Mamadou Niang ve Fenerbahçeli Dirk Kuytın kendi kalesine attığı golün ardından, 90+3. dakikada Olcay Şahanın fileleri havalandırmasıyla unutulmaz bir galibiyete imza atmıştı.

(Kaynak: Habertürk)

24 Eyl 2016 - 07:30 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi