Amatör ligler maçlara hazır

2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig kura çekimi Ankara’da yapıldı. 266 takımın katılımıyla oynanacak olan BAL sezonu için Covid-19 salgını nedeniyle geniş sağlık önlemleri alınarak maçlar yapılacak.

Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Yükselir amatör liglerin nasıl yapılacağı ile ilgili açıklamada bulundu. Yükselir, “Liglerimizin başlama tarihiyle ilgili alınan karar gereği maçlar 9 Haziran’da başlayacak” dedi.

108 TAKIM LİGE KATILDI

BAL liginde toplam 150 takım olmasına karşın yaşanan bazı maddi sorunlar ve pandemiden dolayı 108 takım katılım sağlayabildi. 9 Haziran’da başlayacak olan maçlar seyreltilmiş olarak federasyonun belirlemiş olduğu stat ve saatlerde maçlar oynanacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Adnan Yükselir, “Bal Ligi bizim tek tesellimiz oldu. Pandemiden dolayı liglerimiz bir yıldır erteleniyordu. Bal Ligi’nde 3 takımımız vardı. Siverek Belediyespor çekildi. Viranşehir Sanayispor ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor katılacaklar. Maçlar ayın 9’unda başlıyor. Bizler kulüplerimizi ziyaret ederek, başarılar diledik. Sporseverlerin bu maçları seyretmesini bekliyoruz. İnşallah bir an önce ülkemiz ve dünya bu pandemiden kurtulur. Tekrardan eski günlerimize, yeşil sahalara döneriz. 108 takım lige katılım sağladı. 150 takım çekildi. Küme düşmede olduğu için. Çekilen takımların hakları saklı kaldığı için, birçok takım çekildi. Ligler sürekli ertelenince bu tür durumlar yaşandı. Ligler başlıyor. Takımlarımıza başarılar diliyoruz. 3. Lige çıkanlar, 3. Ligden düşenler var. Bu çarkın dönmesi gerekiyor. Bunun içinde Futbol Federasyonu bunu başlatıyor. İnşallah takımlarımızdan bir tanesi 3. Lige çıkar. Bizim aldığımız bilgilere göre, haftada iki maç yapılacak. Çok kısa bir sürede bitirmeyi düşünüyorlar. Ligin 15 günde biteceğini tahmin ediyoruz. Zaten 4’lü grup, çift devreli, 6 maç oynayacak her bir takım” dedi.

“MAÇLAR GECE DE OYNANABİLİR”

9 Haziran’da başlayacak olan BAL ligi maçları yaşanan pandemi nedeniyle sürekli erteleniyordu ancak son olarak alınan tedbirlerin ardından tarihlerin belirlenmesinin ardından maçların oynanması kararı alındı. Bu kapsamda maçlar 9 Haziran’da başlayacak. Havaların da çok sıcak olması ve oyuncuların bunalmaması adına maçların gece belirlenen saatlerde de oynanabileceği öngörülüyor. Maç saatleri ile ilgili Yükselir şu ifadelere yer verdi; “Bizde gece maçları oynama durumları da var. Federasyon hangi saatler arasında maçları belirleyecekse, ona göre göre maçlar oynanır”

BİHA

03 Haz 2021 - 10:21 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi