Yılmaztekin 'hayır' cephesine yüklendi

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Av.Kemalettin Yılmaztekin, Ceylanpınar Akil Gençler Platformunun düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konulu konferansta konuştu.

Devletimiz ve Milletimiz için hayati bir dönüm noktası olan 16 Nisan Halk oylamasının konuşulması ve anlatılması amacıyla bu programı organize eden ve konferansa katılan vatandaşlara teşekkür ederek sözlerine başlayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Av.Kemalettin Yılmaztekin, “16 Nisan referandumu çok zorlu bir yolculuğun, bir mücadele tarihinin geldiği son nokta olması hasebiyle, bir mücadelenin, bir kavganın zaferle taçlandırılması bakımından çok büyük bir öneme sahiptir. Bu referandum 2002 yılında iktidara geldiğimiz ilk günden beri verdiğimiz amansız mücadelenin, çekilen onca çilenin bir mükâfatı, bir fırsatı olma konumundadır. Devletimiz yıllar yılı iç sıkıntılarla, istikrarsız hükumetlerin ülkeye kaybettirdikleri ile gelişimini tamamlayamadı ve güçlenemedi. Tam olarak güç kazanamayan, uluslararası alanda söz sahibi olamayan devletimiz, iç sıkıntılarını çözecek kaynağı ve enerjiyi de bu sebeple bir türlü bulamadı. Cumhuriyetin kuruluşundan, AK Parti iktidarlarına kadar olan yıllarda ülkemiz, ihtiyacı olan yükselişi bir türlü yakalayamadı. Beklenen yükseliş ve bütünleşmenin bir türlü sağlanamıyor olması iç sıkıntıları derinleştirdi, kronik birer hastalık haline getirdi. Devletimizin ve milletimizin bu topraklarda ilelebet payidar olmasından, güçlenerek dünyadaki tüm adaletsizlikler karşısında insanlığın yükselen vicdanı durumuna gelmesinden rahatsızlık duyanlar, çekinenler, içeride kendilerine buldukları ortakları aracılığıyla tamamen yalanlar üzerine kurulu bir hayır kampanyası yürütüyorlar. Parlamenter sistemi savunamayanlar, getirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Sistemine karşı mantıklı eleştiriler üretemeyenler çareyi yalanda, iftirada, kara propaganda da arıyorlar. Biz bu sisteme neden ihtiyaç duyduğumuzu saatlerce anlatabiliriz, saatlerce Cumhurbaşkanlığı Sistemini tartışabiliriz, ancak onlar, hayırcılar, bu sisteme neden karşı çıktıklarını anlatırlarken birkaç cümlenin ötesine gidemiyorlar. Tek adamlık, diktatörlük gibi niteliksiz, derinliksiz ithamların üzerine çıkamıyor, neden bu sisteme körü körüne karşı çıktıklarını açıklayamıyorlar. Bütün şer odakları, Türkiye’nin bu yükselişini durdurmak isteyen bütün yapılar işte bu sebeple 'hayır' cephesinde yer almaktadırlar. Avrupa’nın PKK’ya, FETO,ya DHKPC’ye propaganda hakkı tanıması, ama Türk Bakanların, Türkiye Başbakan ve Cumhurbaşkanının miting yapmasına, 'evet'i anlatmasına izin vermemesi, hem batının iki yüzlülüğünü, hemde yükselen Türkiye’den ne kadar korktuklarını gözler önüne sermiştir. Biz artık içimizdekileri bırakmış, ağa babalarıyla ilgileniyoruz” dedi.

Yeni sistemde halk hükümeti doğrudan seçiyor

Yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle birlikte halkın hükümeti doğrudan seçtiğini belirten Milletvekili Av.Kemalettin Yılmaztekin, “Yani mevcut parlamenter sistemde halk meclisi seçiyordu. Meclis’te hükumeti oluşturuyordu. Yeni sistemle bu ortadan kalkıyor. Halk meclisi ayrı bir sandıkta, hükumeti ayrı bir sandıkta seçerek yönetime doğrudan dâhil olmuş oluyor. Yasama, yani meclis ile yürütme, yani hükumet birbirinden ayrılıyor. Yasamanın kendi görevlerini icra ederken Hükumetin işleyişini engellemesinin önüne geçilmiş oluyor. Böylelikle yasama organına, yani meclise kendi görevlerini yerine getirmek için daha rahat bir çalışma ortamı sağlanırken, yürütmeye; yani hükumete de güçlü şekilde icrada bulunacağı bir imkân tanınmış oluyor” diyerek açıklamalarını genişçe sürdürdü.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ve Milletvekili Yılmaztekin, yoğun katılımın olduğu konferans sonrası esnaf ziyareti gerçekleştirerek 'evet gazetesi' dağıttılar.

AJANS URFA

22 Mar 2017 - 11:50 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi