Şanlıurfa Valisi'nden provokasyon uyarısı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Halfeti'ye giden Vali Tuna, "Referandumun huzur içerisinde geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunu farklı amaçlar için kullanmak isteyen, provoke etmek isteyenler olabilir. Bunlara karşı dikkatli ve uyanık olmak lazım" uyarısında bulundu.

Şanlıurfa Valisi'nden provokasyon uyarısı
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; ilçe gezileri kapsamında son olarak Halfeti ilçesinde incelemelerde bulundu.

İlçede ilk olarak Halfeti Anadolu lisesini ziyaret eden Vali tuna; öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Öğrencilerle buluşmasının ardından okulda görevli öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Tuna; okul ziyaretlerindeki amaçlarının öğrencilerle sohbet ederek tecrübe paylaşımı gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

Okul ziyaretinin ardından Vali Güngör Azim Tuna; Halfetili stk temsilcileri, muhtar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Buluşmada ilk olarak Halfeti Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şeref Albayrak; kaymakamlık ve belediye hizmetleriyle ilgili bilgilendirme sunumu yaptı.

Ardından toplantıya katılanlara hitap eden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; bundan sonraki dönemde, sahip olduğu potansiyelle Türkiye’nin ihtiyacı olan maddi ve manevi kalkınmanın motor gücünü Şanlıurfa’nın oluşturacağını kaydetti.

Halfeti’nin ise sahip olduğu zenginliklerle geçmişte olduğu gibi bundan sonra da adından söz ettireceğini sözlerine ekleyen Vali Tuna; özellikle Halfeti’nin sahip olduğu doğal güzelliklere ve turizm potansiyeline vurgu yaptı.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Vali Tuna: “Görüyorsunuz ki bugünün dünyasında ayakta kalmak hiç de kolay değil. O yüzden birlik ve beraberlik önemli, güçlü olmak önemli. Bu ülkenin, sizin seçtiğiniz kişilerin güçlü olması,desteğinizi arkalarında çok güçlü hissetmeleri lazım. Anadolu coğrafyasında yaşayan insanların birçoğunun etnik kökeni farklı ama farklılıklarımızı değil ortak noktalarımızı konuşacağız. Bizi bir araya getiren ortak gönül medeniyetimiz, inançlarımızdır. Bu doğrultuda insanlığa yapmış olduğumuz katkılardır” dedi.

PROVOKASYON UYARISI

Yaklaşan referanduma da konuşmasında değinen Vali Tuna: “Referandumun huzur içerisinde geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunu farklı amaçlar için kullanmak isteyen, provoke etmek isteyenler olabilir. Bunlara karşı dikkatli ve uyanık olmak lazım. Kimsenin halkın iradesini etkilemesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Vali Tuna sözlerine şöyle devam etti:

" Bu referandum ülkemizin bekasını ilgilendiren bir olaydır. Bu referandum bir devlet meselesidir. Burada bir parti seçmiyoruz, belediye başkanı, milletvekili seçmiyoruz. Ben vali olarak bu konuda böyle diyorsam biz burada devletten yana bir tavır koyduğumuz içindir. O konuda her türlü eleştiriye açığız. Bu bir parti meselesi değildir. Bu bir devlet meselesidir. Evet de hayır da diyecek vatandaşlarımıza saygılıyız. Devletin güçlü olmasını istiyorsak, insanımızın refah seviyesini yükseltmek istiyorsak iyi değerlendirme yapmalıyız."

Toplantıda daha sonra mahalle muhtarları ve kanaat önderleri ilçelerine ilişkin konuları Vali Tuna ve beraberindekilerle paylaştı. İlçe ziyaretinin sonunda ise Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Halfeti Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.

AJANS URFA

06 Nis 2017 - 14:29 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi