HDP kapatılırsa Urfalı vekiller ne yapacak?

HDP'nin kapatılmasına ilişkin tartışmalar devam ederken böyle bir durumda HDP'li vekillerin Demokratik Bölgeler Partisi'ne geçebileceği konuşuluyor.

Siyasetin son zamanlardaki gündem konusu, HDP'nin kapatılması ve böyle bir durumda vekillerin ne yapacağı oldu. Şuanda Şanlıurfa'yı HDP'den Nimetullah Erdoğmuş, Ayşe Sürücü, Nusrettin Maçin ve Ömer Öcalan TBMM'de temsil ediyor. Yapılan kulisler bir yana; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı inceleme sonucunda örgüt eylemlerinin odağı olduğu tespit edilmesi durumunda kapatma ile karşı karşıya gelecek olan HDP'de izlenecek yol haritası ortaya çıktı.

DBP'YE GEÇECEKLER

Yeniçağ’ınhaberine göre: Olası bir kapatma durumunda HDP'li vekillerin, 2014'te Barış ve Demokrasi Partisi'nin 3. Olağan Kongresinde alınan kararla adı değiştirilerek kurulan Demokratik Bölgeler Partisi'ne geçeceği öğrenildi.

YEDEK PARTİ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Parti'nin eş başkanlarından Saliha Aydeniz'in eski HDP Diyarbakır milletvekili olması ise dikkat çekti. Aydeniz'in Aralık 2019'da HDP'den istifa ederek yedek parti işlevi görmesi için DBP'ye geçtiği öne sürüldü.

DBP'Lİ BAŞKANLAR HAKKINDA ÇEŞİTLİ SUÇLAMALAR YAPILMIŞTI

Yeniçağ'ın haberine göre; DBP'nin doğu ve güneydoğu illerinin yanında Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde il ve ilçe örgütleri bulunuyor. Geçtiğimiz dönemde; DBP'li çok sayıda belediye başkanı ve belediye meclis üyesi terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına suç işleme ve terör örgütüne finans sağlama gibi suçlardan tutuklanması ve hapis cezasına çarptırılmasıyla gündeme gelmişti.

04 Mar 2021 - 08:37 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Şanlıurfalı - millet aç, perişan, işsiz sn.bahçeli ve bazı siyasetçilerin uğraştığı işlere bakın! geçmişten bugüne partiler kapatıldı da ne oldu? HEDAP kapatıldı DEHAP açıldı o kapatıldı HDP açıldı.Milli selamet partisi kapatıldı.Refah partisi kuruldu o kapatıldı Fazilet partisi kuruldu o da kapatıldı son olarak saadet partisi kuruldu.Bırakın boş işleri Allah aşkına ülkenin sorunu parti kapatma olmamalı...işsizlik, trafik, hayat pahalılığı olmalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Mart 08:37

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi