Flaş kabine değişikliği iddiası! Kimler gidiyor?

AK Parti'nin seçim öncesinde İstanbul seçmenini etkilemek için bazı adımlar atacağı iddia ediliyor. Gündemde kabine değişikliği var.

Kulislerde AK Parti hükümetinin 23 Haziran seçimleri öncesinde kabinede değişikliğe gideceğine dair iddiaların olduğu belirtiliyor.

Milli Gazete'nin haberine göre; Seçim öncesinde yapılacağı iddia edilen kabine değişikliğiyle AK Parti'nin 23 Haziran'da İstanbul seçimlerinde seçmene 'yenileşme' mesajı vereceği söyleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart seçimleri sonrası yaptığı konuşmalar kabinede revizyona gidileceğine ilişkin değerlendirmelere yol açmıştı.

Özellikle 23 Haziran seçimleriyle çerçevesinde yapılan anketlerde AK Parti açısından kritik sonuçlar çıkması ve sandığa gitmeyen seçmelerin ikna edilmesi gerekçesiyle yapılacak kabine değişikliği Ankara kulislerinde yoğun olarak dile getirildiği iddia ediliyor.

Kabinedeki değişiklikte ise kamuoyunda söylemleriyle tepki toplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ekonomideki performansıyla eleştirilere neden olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da olduğu söyleniyor.

Öte yandan siyaset kulislerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de İçişleri Bakanlığı’na kaydırılabileceği de konuşuluyor.

AK Parti çevrelerinde kabine değişikliğine dair konuşulanlar arasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın ise kabine dışı kalabileceği ifade ediliyor.

17 Haz 2019 - 09:34 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Urfalı engeli - Urfada bahatin yildiz ve ekibi degistimi ki yada ismail demirbaşın ekibi gitimi ki orada gidecek ben hangi kapi calfiysam yüzüme kapandi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 09:34

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi