Davutoğlu ve Karamollaoğlu’ndan erken seçim çıkışı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ortak basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin güncel konularını istişare ettiklerini belirten liderler, 'Faydalı bir görüşme oldu. Ülkemizin önemli konuları hakkında görüşüp fikir alışverişinde bulunduk' dedi. Saadet lideri Karamollaoğlu, erken seçimin 2022 sonunda yapılmasının kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve beraberindeki heyet, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti. Gelecek Partisi Genel merkez binasında gerçekleşen ikili görüşmenin ardından Karamollaoğlu ile Davutoğlu kameraların karşısına geçti.

Aynı soruya Ahmet Davutoğlu, "Tek aday veya birçok aday" sorusu dinamik bir sürece karşılık bulmaz. Erken Cumhurbaşkanı adayı tartışması, Cumhur İttifakı'nın muhalefette bir ihtilaf körüklemesinin bir parçası. Günü geldiğinde bunları hepsi konuşulur. Açık olan gerçek, Türkiye'yi bugün çöküşe götüren iktidarın kalmasının bir anlamı yok." diye yanıtladı.

"ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMEM DEMEMEK İÇİN ŞART KOŞTUM"

Temel Karamollaoğlu'nun açıkladığı Cumhur İttifakı'na katılma şartları konusuna yönelik soruya Saadet Partisi Genel Başkanı, "Geçtiğimiz yıllarda da aynı cevabı vermiştim. Biz Cumhur veya Millet ittifakı diye bir ayrım yapmıyoruz. Cumhur İttifakı bugüne kadar ki yanlışlarından döner, biz sizinle aynı fikirleri paylaşıyoruz derse, bunu da adaylarıyla ortaya koyarsa orada veya burada olmak mühim değil. Mühim olan prensiplerde ittifak edebilmek. Bunu keskince ifade etmek; "biz görüşmeyiz dememek için" böyle ifade ettim. Görüşürüz ama onların yanlışlarına destek verecek manasına gelecek hiçbir tavrı sergilemeyiz." diye konuştu.

"ERKEN SEÇİM 2022'DE"

" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olabilmesi 360 milletvekili gerekiyor bu görüşmede gündeme geldi mi?" şeklindeki soruya Karamollaoğlu, "Bu konu gündemimize gelmedi, gelmesine de ihtiyaç yok. Dediğiniz doğru Sayın Erdoğan'ın tekrar aday olabilmesi belli şartlara bağlı. Bunu yaparlar mı? Şu anda bilmiyoruz. Benim kanaatim, seçimlerin vaktinden önce yapılacağı yani 2022'nin sonunda doğru yapılır yönünde. Erdoğan'ın aday olmasına yönelik engeli nasıl aşarlar bunu da zaman gösterecek" ifadelerini kullandı.

AJANS URFA

16 Eyl 2021 - 20:23 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

HALİL - SAYIN AHMET DAVUTOĞLU SAYIN TEMEL KARAMOLLAOĞLU MERAL HANIM ALİ BEY SAYIN TEMEL KILIÇDAROĞLU HEP BİRLİKTE HAREKET EDİN GİTTİĞİNİZ HER YERE BERABER GİDİN İL İL İLÇE İLÇE GEZİN YAPACAKLARINIZI HALKA ANLATIN MEYDANLARA HEP BİRLİKTE ÇIKIN HALKIN KARŞISINA HEP BİRLİKTE ÇIKIN YER YERİNDEN OYNASIN TEK YUMRUK OLUN TEK VUCUT OLUN BİRLEŞİN SİZ BEŞ BÜYÜK PARTİSİNİZ BU İŞİN ÜSTESİNDEN KOLAYLIKLA GELİRSİNİZ ALLAHIN İZNİYLE GALİP GELİRSİNİZ GELİN TEMEL BEY AHMET BEY SAYIN KILIÇDAROĞLU EYÜP PEYGAMBERİN İBRAHİM PEYGAMBERİN ŞEHRİNDEN BAŞLAYALIM HAREKETE GEÇİP HEDEFE ULAŞALIM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Eylül 20:23

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi