Davutoğlu'ndan flaş açıklama: Erdoğan...

Yeni parti kurma hazırlığında olduğu bilinen AK Partili küskünlerden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Financial Times’a konuştu ve “Erdoğan’ın elindeki güç Türkiye’nin temel yapılarına zarar veriyor” dedi.

Financial Times'tan Laura Pitel'e konuşan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti bir zamanlar adalet, özgürlük, düşünce ve ifade özgürlüğüne değer verirdi. Ancak son üç yılda gözlemlediğim kadarıyla hayatımız boyunca saygı duyduğumuz bu temel değerler göz ardı ediliyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştiren Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elindeki gücün Türkiye'nin "temel yapılarına zarar verdiğini" ve ülkedeki "siyasi kurumların zayıflamakta olduğunu" söyledi.

Davutoğlu, partide reform yapılması için bir "sorumluluk hissettiğini ancak çok umutlu olmadığını" ifade etti. AK Parti'yi yaygın bir mutsuzluğun sardığını belirten Davutoğlu, partinin temel değerlerinden saptığını ve bunun partinin temeli ve yönetiminde rahatsızlık yarattığına dikkat çekti.

Pitel, Türkiye'nin şu anki dış politikasının mimarı olmakla eleştirildiğini ve muhalefetteki bazı isimlerin Davutoğlu'nun başbakanlığı bıraktığı zaman insan hakları ile ifade özgürlüğüne sert engeller koyulmuş olduğunu söylediğini yazdı. Davutoğlu, kendisine yöneltilen eleştirilere, "Ben birçok gazeteciyi korudum. Fikirlere ve entellektüel özgürlüğe saygı duyulması gerektiğini söyledim" diye yanıt verdi.

Davutoğlu, HDP’nin bir önceki dönem Eş Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş hakkında ise "Demirtaş ben istifa ettikten altı ay sonra tutuklandı, bu benim sorumluluğum değil. Bu yasal bir süreç, yapabileceğim bir şey yok" dedi.

Hedefinin Türkiye’de yeni bir iklim yaratmak olduğunu belirten Davutoğlu, "İhtiyacımız olan açıklık, saydamlık, özgürlük ve korkmadan konuşabilme üzerine kurulmuş yeni bir psikoloji" diye konuştu.

Kendisini konuk eden gazeteciler Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki'nin Sputnik ile RS FM'deki programlarına son verildiğini hatırlatan Davutoğlu, bilinçli olarak yozlaşma ve nepotizm hakkın bir tartışma başlatmayı hedeflediği söyledi ve ekledi: "Çünkü eski bir başbakan olarak ben korkarsam vatandaş konuşamaz. Konuşmak ve düşünmekten korkarsan bir çözüm bulunamaz.”

(Ahval)

30 Tem 2019 - 09:03 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

millet - her evden 5 genç üniversiteli mezun işsiz.ekmek bulamıyoruz yoksuzlaşıyoruz.suriyeliler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Temmuz 09:03

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi