AK Parti Şanlıurfa eski milletvekiline yeniden aynı görev!

Eski Şanlıurfa Milletvekili Ombudsman Yahya Akman TBMM tarafından yeniden ombudsman seçildi.

AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Yahya Akman 2'nci kez Kamu Denetçisi (Ombudsman) görevine getirildi.

Kasım 2016’ da TBMM Dilekçe ve İnsan Hakları Karma Komisyonu tarafından ombudsman olarak seçilen Akman, bugün güven tazeleyerek TBMM tarafından yeniden ombudsman seçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillere teşekkür eden Ombudsman Akman, "Bugün TBMM tarafından 2.defa Ombudsman olarak seçildik. Aday olmamızın uygun olacağını söyleyen Cumhurbaşkanımıza ve bizi yeniden seçen tüm milletvekilli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri mahçup etmesin.Hak arayan mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz inşallah." dedi.

YAHYA AKMAN KİMDİR?

07.05.1966’ da Şanlıurfa Suruç’ da doğdu. İlkokulu Suruç Ağırtaş Köyünde, ortaöğrenimini Suruç ve Gaziantep Nizip İlçelerinde tamamladı. 1984 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1988 Mayıs döneminde mezun oldu. Şanlıurfa’ da Avukatlık Stajından ve kısa dönem askerlik görevinden sonra 1990-1999 yılları arasında Şanlıurfa, Birecik’ te Serbest Avukat olarak çalıştı.

1999 Genel Seçimlerinde Şanlıurfa FP listesinden milletvekili seçildi. Bu dönemde Adalet Komisyonu Üyeliği ve TBMM Başkanlık Divan Katip Üyeliği görevinde bulundu.

FP’ nin 2001’ de kapatılmasından sonra AK Parti’ nin kurucu milletvekilleri arasında yer aldı.

2002-2007 ve 2011 Genel Seçimlerinde AK Parti listesinde milletvekili seçildi.

2002-2007 yılları arasında 5 yıl TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı.

2007-2011 yılları arasında Adalet Komisyonu Üyeliği ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2011-2015 yılları arasında Anayasa Komisyonu Üyesi ve Türkiye – Katar Dostluk Grubu Başkanı olarak görev yaptı.

Milletvekilliği görevi süresince Kamu Denetçiliği Kurumunun ülkemize kazandırılmasıyla ilgili çalışmalarda bulundu. Bu anlamda 7 yıl süre ile TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı olarak yapmış olduğu görevle bir nevi fiilen Türkiye’ deki Ombudsmanlık görevini yürütmüş oldu.

Kamu Denetçiliği Kanununun Bakanlık Çalışma safhası dahil Ombudsmanlıkla ilgili gerek yurt içinde, gerek yurt dışında çok sayıda panel, seminer, toplantı ve çalıştaya katıldı. Birçok Avrupa Ülkesinin Ombudsmanı ve Dilekçe Komisyonu Başkanlarıyla ülkemizdeki Ombudsmanlık Kurumunun kurulması konusunda görüşmelerde bulunuldu.

Batı ülkelerindeki örnekler göz önünde bulundurularak ülkemize en uygun Ombudsmanlık modeli oluşturulması için çalışmalarda bulundu.

Kendi isteği ile 2015 seçimlerinde aday olmayarak aktif siyasi hayatına nokta koydu.

Kasım 2016’ da TBMM Dilekçe ve İnsan Hakları Karma Komisyonu tarafından Kamu Denetçisi (Ombudsman) olarak seçildi. Akman 12.11.2020 2.kez TBMM tarafından ombudsmanlık görevine seçildi.

Çok iyi düzeyde Kürtçe ve iyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilir.

Evli ve 6 çocuk babasıdır.

11 Kas 2020 - 23:10 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi