Siverek'te eşek sırtında su taşınıyor iddiası Meclis'e taşındı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Siverek'in kırsal mahallesinde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar eşek sırtında su taşıdı iddiasını soru önergesi ile Meclis'e taşıdı.

"Siverek ilçesi Güvercin köyü ve çevresinde köylüler, eşek sırtında su taşıyarak günlük su ihtiyaçlarını karşılamaktadır" diyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya önerge sundu.

"Sağlıksız ve temiz olmayan kuyulardan su ihtiyacını karşılayan yurttaşlar, köyleri ile birlikte birçok köyde yaşanan su sorunun bir an önce çözülmesini talep etmektedir.

Urfa’da genel olarak yaşanan benzer sorunlar ile birlikte özellikle Güvercin köyü ve güzergâhında devam eden susuzluk sorunu ciddi bir boyuta ulaşmıştır. Söz konusu sorunun çözülmesi ile ilgili 2017 yılında başlatılan proje, 2018’de yaşanan ekonomik krizden dolayı firmanın zarar gerekçesiyle çalışmalara ara verildiği iddia edilmektedir" diyen Vekil Öcalan, Bakan'a önergede şu soruları yöneltti:

  1. Siverek ilçesi Güvercin köyünde yaşanan su sorunun çözülmesine yönelik devam eden çalışmalar neden durdurulmuştur?
  2. İddia edildiği gibi Güvercin köyündeki projeyi yürüten firma çalışmalarını askıya almışsa, söz konusu sorunun çözülmesine yönelik hangi tedbirler alınmaktadır? Bu konuda öngördüğünüz ek tedbirler var mıdır?
  3. Söz konusu proje ne zaman ihale edilmiş, projenin tamamlanması hangi tarihte öngörülmüştür ve projenin öngörülen toplam maliyeti ne kadardır?

AJANS URFA

11 Oca 2019 - 10:59 Şanliurfa/ Siverek- Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi