Solmaz: "Aşıya erişim kolaylaştı"

Ülkemizde koronavirüsle mücadele kapsamında aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Erken normalleşme adına hem de vatandaşların aşılara daha kolay ulaşmalarını sağlamak ve randevu almadan aşı olmalarını sağlamak adına Şanlıurfa’da da belli noktalarda ‘aşı istasyonları’ kurulma kararı alındı. Vatandaşların daha kolay ve randevusuz olarak aşıya ulaşmalarını sağlamak için birçok noktada istasyonlar kurduklarını belirten Şanlıurfa Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Abdullah Solmaz, “Aşı noktalarını her geçen gün biraz daha arattırıp, tüm vatandaşlarımızın randevusuz olarak aşıya erişimini aşı istasyonlarını kurarak aşılanmayı kolaylaştırdık.” dedi.

Solmaz: "Aşıya erişim kolaylaştı"
Haber albümü için resme tıklayın

Tüm Türkiye’de ve buna mukabil Şanlıurfa’da da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşı ile ilgili yapmış olduğu açıklama ile yaş sınırı 25’e indi. 25 yaş ile birlikte SGK kaydı olup 25 yaş altı vatandaşlara da aşı uygulanabilmekte. Türkiye’nin en fazla nüfusuna sahip olan Şanlıurfa’da da aşılanmayı hızlandırmak ve normalleşmeyi sağlamak adına alınan kararlar sonucunda aşı istasyonları kuruldu. Birçok farklı merkezde kurulacak olan aşı merkezlerine vatandaşlar randevulu ya da randevusuz ulaşma imkânı bulacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Abdullah Solmaz, "Vatandaşlarımızın aşı olmasını isteriz ancak randevusuz gelen bir vatandaşımızı da geri çevirmemek adına tüm sağlık kuruluşlarımızda gerek üniversite olsun kamu hastaneleri gerekse de aile hekimlikleri merkezinde randevusuz aşılar yapılabilmekte. Şu an tüm vatandaşlarımız tüm sağlık kuruluşlarında randevusuz aşı olabilmekte. Özel hastanelerimizin hepsinde her iki aşıyı da olabilmekte hem biontech hem de sinovac aşılarını olabilmekteler. Bunun dışında aile sağlığı merkezlerimizde aşılar yapılabilmekte. Biz vatandaşlarımızın aşıya olan rağbetini arttırmak adına daha kolay aşılanmalarını sağlamak için organize sanayi bölgesinde yaklaşık bir haftadır aşı çalışmaları uygulanmakta. Evren sanayi bölgemizde ve bunun dışında hem Piazza hem de Urfa City AVM’de aşı çadırları kurularak sinovac ve biontech aşılarını vatandaşlar olabilecekler” dedi.

SOLMAZ: “HAŞİMİYE’DE İSTASYON KURULACAK”

Şanlıurfa’da normalleşmeyi hızlandırmak adına vatandaşların ve esnafın yoğun olduğu yerlerde aşılanmayı hızlandırıp yaygınlaştırmak adına Haşimiye Meydanı ve Balıkllıgöl Platosu’ndaki Hasan Paşa Cami’sinin yakınlarında aşı istasyonlarının kurulacağını vurgulayan Abdullah Solmaz, “Haşimiye Meydanı’ndaki esnafımızın aşılanmalarını arttırmak adına çalışmalarımıza başlıyoruz. Hali hazırda Balıklıgöl havzasında Hasan Paşa Cami’sinin hemen yanında randevusuz aşı uygulanmakta. Bizler vatandaşlarımızın yoğun olduğu her alanda aşılanma adına çalışmalarımızı devam ettiriyoruz planlamalarımızı yapıyoruz. Aşılamaları uygulayacak personellerimize aşı uygulaması hakkında eğitim vererek yeterli donanımları sağladıktan sonra aşılama işlemine başlıyoruz. İnşallah bu mobil aşı araçlarımızı her geçen gün biraz daha arattırıp tüm vatandaşlarımızın aşıya erişimini kolaylaştıracağız” diye ifade etti.

“BEKLENEN HEDEFE ULAŞILAMADI”

Hem yaşlı hem de genç nüfusun fazla olmasına karşın, aşılanma da beklenilen hedefe ulaşılamadıklarını belirten Solmaz, “Aşılamada her geçen gün yaş sınırı değişmekte ve buna bağlı olarak hedef kitledeki nüfus artmakta. Urfa’da hedef nüfusumuzun maalesef yüzde 25’ini aşılanmış bulunmaktayız. Biz inşallah gerekli önlemleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın da bir sonraki piki yaşamaması, hastanelere yatmama ve yoğun bakımlara girmeme adına aşılanmaya rağbet etmesi lazım. Bizler bu kadar çabalamamıza rağmen vatandaşlarımızdan gerekli rağbeti göremiyoruz. Biz elimizden geldiği kadarıyla çalışıp mobil aşıyı da yaygınlaştırmak istiyoruz. Merkezlerimizde her iki aşı da uygulanmakta gece saat 12.00’a kadar aşılar uygulanmakta. Ancak vatandaşlarımızdan gerekli rağbeti göremiyoruz. Urfa’da covid-19 pikinin yaşanmaması adına bu merkezlere randevulu veya randevusuz olarak vatandaşlarımızı aşı olmaya bekliyoruz gerek maddi gerekse de manevi yönden zarar görmemeleri adına.” şeklinde konuştu.

BİHA

24 Haz 2021 - 08:49 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi