Şanlıurfa'nın kırmızıdan çıkmasına ramak kaldı

İki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller arasında ilk sırada yer alan ve haritada kırmızı renkte görünen Şanlıurfa, turuncu renge geçmesine çok az bir sayı kaldı.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı.

Buna göre, son 24 saatte 361 bin 422 kişiye koronavirüs testi yapıldı, 28 bin 193 kişinin testi pozitif çıkarken, 198 kişi de hayatını kaybetti. İyileşenlerin sayısı ise 32 bin 201 olarak kayıtlara geçti.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 79,12 olurken birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 89,56'a yükseldi. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 117 milyon 223 bin 420 doz oldu. 18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en düşük olduğu iller sıralamasında Şanlıurfa'nın sıralaması yine değişmedi. Yüzde 54 ile Şanlıurfa ilk sırada yer alırken Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

Şanlıurfa aşılama oranındaki düşük veri ile haritada hala kırmızı renkteki tek il. Ancak kentin turuncu renge geçmesi için yüzde 55 oranına yükselmesi gerekiyor. Kentin aşılamada şuan ki oranı ise yüzde 54.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından konuya dair yaptığı açıklamada, "Riske karşı ideal sonuç tam doz aşı ile elde ediliyor. Gebelerin, kronik hastalığı olanların ve 60 yaş üzerindekilerin tam aşılı olmaları son derece önemlidir. İki doz mRNA aşısı olanlardan şu an öncelik grubundakiler de zaman kaybetmeden randevu alabilir. Aşı ertelemeye gelmez" dedi.

BİHA

#

05 Kas 2021 - 22:05 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi