Sağlığınızı korumak için bunu yapmalısınız!

Genetiği değiştirilen gıda ürünleriyle sağlıklı beslenmenin oldukça zorlaştığı ve hava kirliliği, stres, kaygı gibi faktörlerle ile yüksek vücut direncine sahip olmanın daha da önem kazandığı günümüzde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Pandemi ile beraber bağışıklık sisteminin önemine dair yeniden kazanılan farkındalık da 7’den 70’e herkesin; beslenme, uyku, çalışma gibi koşullarını gözeterek; günlük yaşamında yeni ve sağlıklı adımlar atmasını zorunlu kılıyor. Özellikle salgın ve mevsim geçişleri gibi dönemlerde fazlasıyla önem kazanan bağışıklık sistemini güçlendirmek için multivitaminler gibi zengin içerikli çözümlerden destek almak gerekiyor. Günümüzde vitamin desteği ihtiyacı için kapsamlı formüller geliştiriliyor.

Küresel Covid-19 salgını ile beraber dünyada hemen herkes, virüs ve bakterilere karşı; etkin bir direnç gösterebilmek için bağışıklık sistemini güçlendirmeye geçmişte olduğundan çok daha fazla önem veriyor. Uzmanlar, bağışıklık sistemini güçlendirmek adına özel olarak hazırlanmış vitamin, mineral, antioksidanlar ve aminoasitlerin dengeli kombinasyonunu içeren takviyelerin, hastalıklarla mücadelede önemli rol oynadığını söylüyor. Uzmanlar, mikro besinlerin özellikle de A, C, D ve E vitaminleri ile selenyum ve çinkonun, influenza aşılarının etkinliğini arttırdığını; yetersiz beslenme nedeniyle vitamin ve mineral alımının azalması durumunda aşıya verilen yanıtın azalttığını belirtiyor.

TÜKETTİĞİMİZ GIDALAR VİTAMİN ALIMI İÇİN YETERLİ DEĞİL

Ecz. Ayşen Dincer, vitamin takviyelerinden yararlanmanın önemini “Ülkemizde ihtiyaç duyulan vitaminlerin, tüketilen gıdalardan alındığına dair yaygın ve yanlış bir görüş var. Dünya Sağlık Örgütü günde 5-7 porsiyon mevsiminde pişirilmiş meyve ve sebze tüketebiliyorsanız, toplumun geri kalanına oranla, beslenme rezervinizin iyi olabileceğini söylüyor. Oysa ‘Türkiye Beslenme Rehberi’ne baktığımızda; ülkemizde bu ortalamanın, günde 1,5 porsiyon olduğunu görüyoruz. Üstelik gençlerde bu oran 0,7’lere kadar düşüyor. Bu nedenle her bireyin, ihtiyacına yönelik vitamin takviyesi kullanmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

BİHA

30 Nis 2021 - 10:24 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi