Pandemide her 4 kişiden biri görme kaybı yaşıyor!

Memorial Şişli Hastanesi Göz Sağlığı Bölümü görevlisi Prof. Dr. Abdullah Özkaya, koronavirüs pandemisinde en çok dikkat edilmesi gereken göz sorunları olduğunu belirterek, ortalama 4 hastadan birinin ciddi görme kaybı yaşadığını belirtti.

“Bu süreçte göz sağlığınızı ihmal etmeyin”

Pandemi döneminde göz sağlına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Memorial Şişli Hastanesi Göz Sağlığı Bölümü görevlisi Prof. Dr. Abdullah Özkaya, “Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkileyen ve etkileri halen devam eden koronavirüs pek çok sağlık sorununu da beraberinde getirebilmektedir. Bu sorunlardan biri de göz ile ilgili olanlardır. Dikkat çekici olan da Mart ayından beri özellikle de göz içi enjeksiyon tedavisi alması gereken hasta grubunun geri dönüşümsüz görme kayıpları yaşadığıdır. Ortalama dört hastadan birinin ciddi görme kaybı yaşadığı tahmin edilmektedir. Diyabetik makula ödemi, diyabetik retinopati ve sarı nokta hastalarında tedavi gecikmesine bağlı görme problemleri yaşandığı bilinmektedir. Bu nedenle sarı nokta, diyabetik retinopati ile birlikte her türlü göz içi enjeksiyon tedavisi alması gereken tüm hastaların tedavilerini geciktirmeden göz doktorlarına başvurması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

25 Oca 2021 - 10:46 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi