Dolandırıcılık haberi üzerinden 'Kadrolaşmaya' sert tepki

Şanlıurfa'da bazı hemşirelerin nöbet sistemi üzerinde haksız kazanç elde etmelerinin ortaya çıkmasının ardından basın açıklaması yapan SES Şubesi, Sağlık Bakanlığı'na seslenerek "Sağlıkta hizmetin ve iç barışın sağlanması için hükümeti ve sağlık bakanlığını uyarıyor ve liyakata göre görevlendirmelerin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Şubesi Gazete İpekyol'un özel haberi olan kapanan doğum hastanesindeki hemşirelerin vurgun haberi üzerine basın açıklaması yaparak, sağlık sektöründeki mobing uygulaması ve kadrolaşmaya dikkat çekti.

Gazete İpekyol kapanan Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’ndeki skandal dolandırıcılık olayını gün yüzüne çıkardı. Başhemşire başta olmak üzere bazı hemşirelerin nöbet tutmadıkları halde nöbet tutmuş gibi gösterip vurgun yaptıkları ortaya çıktı. Bunun üzerine şüpheliler hakkında hem idari hem adli soruşturma başlatıldı hemde eski başhemşire açığa alındı.

Konunun gündeme gelmesinin ardından bugün kameralar karşına geçen SES Şube Eş Başkanı Reşat Doğan ve Ruken Kılınç sağlık sektöründeki mobing uygulaması ve kadrolaşma iddiasıyla basın açıklaması yaptı.

Sendika adına basın açıklaması metnini okuyan Doğan, vurgun olayını bildiği halde konuşmayan sağlık çalışanlarına mobing uygulandığını belirtip, " Bazı sağlık personelleri ise olayı bildiklerini ancak deşifre olmak istemediklerini Çünkü daha üst düzey yetkililerin de bu işin içerisinde yer almaları halinde sürgün edilme korkusu sebebi ile ses çıkarmadıklarıdır. Buda sağlık çalışanlarına amir veya sorumluları tarafından uygulanan mobbing’in nasıl bir düzeye ulaştığının göstergesidir" dedi.

Doğan, özellikle AK Parti döneminde sağlık sektöründe kadrolaşmanın arttığını iddia ederek, Sağlık Sen'e yönelik sert açıklamalarda bulundu. Doğan "Kamu Hastaneleri Birliğinde tüm çalışanların Sağlık Sen üyesi olması, tüm hastanelerdeki yöneticilerin sağlık sen yönetici ve aktivistleri olması kadrolaşmasının düzeyini göstermektedir. Bu yaşanan olay bu kadrolaşmanın yarattığı baskının bir sonucudur. Sağlıkta liyakata dayanmayan görevlendirme ve yükselmelerdes başarı, yetenek ve kabiliyet meziyetleri sadece AKP’nin arka bahçesi olan yandaş sendikası Sağlık-Sen üyelerine mi aittir?" dedi.

Son olarak Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunan Doğan, liyakata göre görevlendirme yapılmasını talep etti.

BİR YIL BOYUNCA İŞTE BÖYLE HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETTİLER…

15 Kas 2016 - 10:27 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi