CHP'li Yazar, Vali Küçük'ün sessizliğini bozmasını istedi

CHP’li Murat Yazar, SGK ile sözleşmesi feshedilen Şanlıurfa’daki özel hastanelerin yeniden hizmete girebilmesi için Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün devreye girmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, bazı özel hastanelerin SGK ile sözleşmelerinin feshedilmesinin ardından Şanlıurfa’da ortaya çıkan sağlık sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor. SGK ile sözleşmesi feshedilen hastanelerle ilgili halen bekledikleri bir sevindirici haber alamadıklarını vurgulayan Yazar, “Şanlıurfa’da gerçekten bir dram yaşanıyor” dedi.

‘URFA SAĞLIĞINA BÜYÜK SEKTE VURDU’

İki aydır Şanlıurfa’daki özel hastanelerin kapanmasının Şanlıurfa sağlığına büyük bir sekte vurduğunu belirten Yazar, “Mesai saatleri dışında kalp krizi geçiren bir vatandaş, ölüm ile yaşam arasında kalmak durumundadır. Çünkü mesai saatleri dışında hiçbir hastanede anjiyo yapılmamaktadır. Bu nedenle birçok hasta hayatını kaybetmek durumunda kalacaktır. Oysa bu kapanan hastanelerin içinde KVC ve anjiyosu olan 24 saat hizmet veren özel hastanelerimiz vardı. Bu hastanelerin tekrar faaliyete geçmesi gerekmektedir. İnsanlar bu nedenle 1990’lı yıllar gibi Gaziantep, Adana, Ankara yollarında ölmektedir. Hemşerilerimiz ölümü hak etmemektedir. Bu konuda Şanlıurfa Valisi bugüne kadar hiçbir şey yapmadı. Şanlıurfa Valisini bu konuda göreve çağıyorum. Hem halkın sağlığı son derece tehlikede, hem 2 bin kişinin işsizliği 10 bin kişiye tekabül ediyor ve bu nedenle işsizlikte de büyük bir kriz yaşanıyor. Ayrıca milyonlarca TL yatırım yapan iş adamları olan hastane sahipleri mağdur edildi. Bu hastanelerin tekrar faaliyete geçmesi için Sayın Valinin girişimde bulunmasını, yaklaşık 10 bin insana tekabül eden bu insanların iş sıkıntısını çözmesini bekliyoruz. Çünkü bir ilin sorunlarını çözmek bir valinin de görevidir. Çünkü insanlarımız Ankara, Gaziantep yollarında ölmektedir. Gerçekten bir dram yaşanıyor. Geçen Ankara’da bir kalp doktorunun yanına gittim, 12 hastası var, bunun yarısından fazlası Urfalıydı” şeklinde konuştu.

Yazar, hastanelerin gelişi güzel kapatılmasından dolayı iş adamlarının bölgeye yatırım yapmaktan korktuğunu da kaydetti.

‘CUMHURBAŞKANININ HABERİ VAR MI, YOK MU?’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu olaylardan habersiz olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekleyen Yazar, “Cumhurbaşkanı bu hastanelerin kapanmasıyla ilgili herhalde haberdar olmamıştır. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haberi olmuş olsaydı bugün bu hastaneler kapatılmamış ve 2 bin kişi işsiz kalmamış olacaktı” dedi.

20 May 2016 - 06:56 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi