Bakan Koca, virüs için konuştu: Durdurulacak!

Sağlık Bakanı Koca, Corona virüsü için 61 kişiden alınan numunelerin negatif çıktığını, Çarşamba gününden ay sonuna kadar Çin'den uçuşların da durdurulmasına karar verildiğini söyledi.

Çin'den Türkiye'ye yapılan uçuşlar ay sonuna kadar durduruluyor...

Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Koca, düzenlediği basın toplantısında corona virüsü salgınına ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi.

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Ülkemizde corona virüsün olmadığı ve bilim kurulununda önerilerini hayata geçirme konusuna önem veriyoruz. Havaalanında termal kamera uygulaması ve özel odalar gibi önlemler var. Bilim Kurulu bu dönemde özellikle Uzakdoğu Asya'dan gelen ülkeler; Japonya, Tayvan, Tayland, Hong Kong, Singapur, Güney Kore ve Malezya'dan gelenlere yönelik termal kamera uygulamasına başlanacak. Yarından itibaren ise kullanımda olacak. Corona virüsünün görüldüğü vaka sayısı 17 bin 485 ve bu zaman kadar ölen sayısı 361 oldu.

Çin'den gelen uçuşların sayısı azaldı. Çarşamba'dan ay sonuna kadar Çin'den gelen uçuşların durdurulmasına karar verildi. Karantinada olan vatandaşlarla ilgili durumların oldukça iyi olduğunu taleplerini yerine getireceğimizi hasta gibi davranmadığımızı ve gayret içinde olduğumuzu 61 kişiye iletilmek üzere söyledim. Bu anlamda hem yemek hem internet gibi imkanların ve özel taleplerin olabileceği bütün bunlarla ilgili yapılmasını gerekenlerini yapacağımızı aktardım.

NUMUNELER NEGATİF

Okullar açıldı bununla ilgili tedirgin olunmaması gerekiyor. Uyarılara dikkat edilmesi de gerekiyor. Ayrıca 61 kişinin alınmış numunelerin sonuçları çıktı. 61 kişiden alınan numuneler negatif çıktı. Termal kameraların uygulanacağı ülkelerden bir seyahat kısıtlaması da olmayacak.

Bilim Kurulu'nun çarşamba günü bir toplantısı daha olacak."

(ntv)

03 Şub 2020 - 15:31 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi