Ya kolda ya da çene altında... Urfalılardaki rahatlık tedirgin ediyor!

Normalleşme sürecine girilmesi ile Şanlıurfa'da bazı vatandaşların maske ve sosyal mesafe kurallarını yok saydığı görülüyor. Maskelerin kola takıldığı, çene altına indiği kentte, sosyal mesafe kurallarına da uyulmuyor. Şanlıurfalılar maske takmamalarının nedenini sıcak havalara bağlasa da, her geçen gün artan karantina haberleri tedirgin ediyor.

Ya kolda ya da çene altında... Urfalılardaki rahatlık tedirgin ediyor!
Ya kolda ya da çene altında... Urfalılardaki rahatlık tedirgin ediyor!
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede birçok ülkede görülen koronavirüs tehlikesi devam ediyor.

KORONAVİRÜSE DAVETİYE ÇIKARDI

Tedbirler konusunda Sağlık Bakanlığı sık sık uyarılarda bulunsa da, normalleşme süreci ile Şanlıurfa'da kuralların yok sayıldığı görülüyor. Kısıtlamaların esnetilmesiyle kentin en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Bulvarında kaydedilen görüntüler ise koronavirüse adeta davetiye çıkarıyor.

MASKELER YA KOLDA YA DA ÇENE ALTINDA

Kentte birçok vatandaşın Atatürk Bulvarında maskesiz dolaştığı görülürken, maskeler ya çene altında yada kolda kaldı. Özellikle gençlerin tedbirsiz dolaşması ise şoke etti.

Ajans Urfa'nın mikrofon uzattığı vatandaşlar, maske takmamalarının nedenini de sıcak havalara bağladı. Birçok vatandaş, tehlikenin farkında olduğunu ancak maske ile dolaşamadıklarını iddia etti.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA ARTIŞ

Şanlıurfa'daki umursamaz tavır, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın son açıklamasını akıllara getirdi. Bakan Koca, dün yaptığı açıklamada İstanbul'da vaka sayılarının azaldığını ancak Doğu ve Güneydoğu'da bir artış görüldüğünü kaydetti.

URFA, TÜRKİYE İLE TERS ORANTILI

Kentte her geçen gün artan karantina bölgeleri ise Urfa için tehlike çanlarını çalıyor. Yalnızca dün 29 bölgenin karantinaya alındığı Urfa'da, Türkiye ile ters orantılı olarak vakalar da yükseliyor.

SOSYAL MESAFE VE MASKE ÖNEMİ

'Virüs kontrol altına alındı' derken, bir anda yükselen vakalar ise maske ve sosyal mesafenin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Özellikle gizli taziyelerin ve düğünlerin yapıldığı Urfa'da, vatandaşların daha dikkatli davranması bekleniyor.

Özlem DİKMEN-Esma ALBAYRAK/ÖZEL HABER-AJANSURFA

11 Haz 2020 - 14:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

04

Urfa - Allah akıl versin maske takmayip virüsün bulaşmasına neden olanlara akillanmaniz için virüse yakalanip nefes alamadiginiz zaman mı aklınız başınıza gelecek?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Haziran 14:17
01

Zor şehir Urfa - Tek cümle yazıyorum inanın bu memleket zor Bi şehir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Haziran 14:17

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi