Urfalıların AVM aşkı 'korona'yı dinlemiyor!

Şanlıurfa'da koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok önlem alınırken, bazı vatandaşların tedbirsiz davranması tedirgin ediyor. AVM'lerle ilgili birçok kısıtlama gelmesine ve çoğu firmanın mağazalarını kapatmasına rağmen vatandaşların yine AVM'leri tercih ettiği görülüyor.

Urfalıların AVM aşkı 'korona'yı dinlemiyor!
Urfalıların AVM aşkı 'korona'yı dinlemiyor!
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede birçok ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs, Türkiye'de de hızla yayılıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı 191'e ulaştı, 2 kişi de hayatını kaybetti. Koronavirüs sonrası ülke genelinde tedbirler arttırılırken, İçişleri Bakanlığı da yayımlanan genelge ile birçok alanın kapatıldığını duyurdu. Bakanlığın yasaklaması sonrası vatandaşların da önlem alması beklenirken, birçok kişinin tercihi yine AVM'ler oldu.

VATANDAŞLAR YİNE AVM'LERDE

Sık sık sosyal mecralardan vatandaşlara 'evde kalın' çağrısı yapılırken, Şanlıurfa'daki AVM'lerde başta gençler olmak üzere bazı vatandaşların umursamaz tavırları dikkat çekti.

AVM'nin yemek katında birçok lokantanın tedbir amaçlı kapalı olduğu görülürken, açık olan lokantalar vatandaşların akın etmesine yetti. Özellikle de, gençlerin fastfood yiyeceklerinin satıldığı firmaların önünde beklemesi kara kara düşündürdü.

ÇOĞU MAĞAZA KAPATILDI

Koronavirüs vakalarının artmasıyla dün bazı firmalar da mağazalarını geçici bir süre kapatma kararı aldı. Alınan karar, Urfa'daki AVM'lere de yansıdı. Kentte, Mavi, LC Waikiki, English Home, Pierre Cardin, Flo ve DeFacto gibi birçok firmaya ait mağazaların bugün itibariyle kapandığı görüldü.

Mağaza ve lokantaların yüzde 70'inin kapatılı olmasına rağmen vatandaşların yine AVM'leri tercih etmesi ise tedirgin ediyor.

Özlem DİKMEN-BİHA

19 Mar 2020 - 14:03 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi