Urfa’da havuz bulamayınca kanepede kulaç attı!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında havuzların kapatılması, sporculara da zor anlar yaşatıyor. Antrenmanlarını kendi imkanlarıyla yapan Şanlıurfalı 16 yaşındaki Ömer Yavuz, havuz bulamayınca kanepenin üzerinden sarkarak kulaç atıyor. Ömer’in babası ise yeteneklerin bu şekilde çürüdüğünü belirterek, çözüm beklediklerini söylüyor.

Urfa’da havuz bulamayınca kanepede kulaç attı!
Urfa’da havuz bulamayınca kanepede kulaç attı!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Çin’de ortaya çıktıktan sonra on binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs tehlikesi yayılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye’de çeşitli önlemler alındı ve son olarak bazı kısıtlamalar getirildi. Kısıtlamalarla birlikte birçok yasak gelirken, havuzlar da kapatıldı. Havuzların kapatılması, özellikle antrenman yapması gereken sporcuları zor durumda bıraktı.

Kentteki birçok milli sporcu havuzların kapatılmasıyla antrenman yapacak yer bulamazken, Şanlıurfa’da milli takım seçmelerine hazırlanan sporcu Ömer Yavuz da kendi imkanlarıyla günlük antrenmanlarını yapıyor. Evin içerisinde veya bina önünde çalışmalarını sürdüren 16 yaşındaki 11. sınıf öğrencisi Ömer, bu şekilde formda kalmaya gayret ediyor.

Günlük 3 kilometre yüzmesi gereken Ömer, havuz olmadığı için yüzme antrenmanlarını ise kanepenin üzerine gerçekleştiriyor. Buradan sarkan Ömer, dakikalarca kulaç atarak çalışma yapıyor.

Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren Baba Cüneyd Yavuz ise yeteneklerin bu şekilde çürüdüğünü belirterek, çözüm beklediklerini söyledi.

BABA CÜNEYD YAVUZ: ANTRENMAN YAPACAK BİR YERİMİZ YOK

Kentte birçok sporcunun bu şekilde zor durumda kaldığını aktaran Yavuz, “Ömer milli takıma hazırlanıyor. Seçmelerine geçen yıl katılacaktı pandemiden dolayı katılamadı. Ama belediyesporun lisanslı yüzü. Aynı zamanda TED’de de burslu okuyor bundan dolayı. TED Koleji bize bu pandemi ortamında yazın da havuzunu açtı. Ama yarı olimpik havuzların kış geldiği için çok ciddi doğal gaz faturaları geliyor. Biz de belediyenin tesisine gittik. Bu pandemiden dolayı genelge yayınlandı diye boşaltmışlar. Görevliler ile görüştüm. Ben dedim ki Yüzme Federasyonu’nun genelgesi var, lisanslı yüzücüler ve milli yüzücüler antrenmanlarına devam edebilir. Dediler ki belediye havuzları sosyal tesis statüsünde görüldüğü için boşalttık. Gençlik Sporumuzun da maalesef havuzu yok. 2 buçuk milyonluk şehirde Gençlik Sporumuzun havuzu yok. Bundan dolayı biz antrenman yapamıyoruz. Antrenman yapacak bir yerimiz yok. Belediyesporun başka lisanslı sporcuları da var. Belediyenin bir havuzunu doldurup Gençlik Spora tahsis edebilir. Sadece lisanslı yüzücüler gidip antrenman yapabilir. Bunu diğer şehirlerde yapıyorlar. Şu anda harıl harıl çalışıyorlar. Bu bizim ile özel olmayacak İstanbul’da, Ankara’da, Mersin’de TED Koleji’nin kendi takımı var. Yine antrenman yapıyorlar” diyerek yaşadıkları sorunları iletti.

‘YÜZMEYE YA DA SALON SPORLARINA VERSEK ÇOK DAHA BAŞARILI OLUNUR’

Şanlıurfa’nın yüzme konusuna yatkın bir şehir olduğunu bildiren Yavuz, “Urfa genetik olarak yüzme sporuna müsait bir şehir. Daha önce şampiyonlar çıkarmış. Çünkü Urfa sıcak bir yer. 6 ay çok sıcak ancak suda antrenman yapılabiliyor. O yüzden Urfa’da futbol gelişmiyor. Futbola bu kadar yatırım yapmaya gerek yok. Çünkü antrenman olmuyor. Karadeniz’den neden çok futbolcu çıkıyor? Çünkü yılın 10 ayı serin insanlar antrenman yapabiliyor. O yüzden bizim futbola verdiğimiz enerjiyi yüzmeye ya da salon sporlarına versek çok daha başarılı olunur” ifadeleriyle yüzmenin önemine dikkat çekti.

SOSYAL MEDYADA DA PAYLAŞTI

Sosyal medya üzerinden de bir paylaşım yapan Yavuz, “Milli ve lisanslı yüzücüler antrenman yapabilecek. Ama Gençlik sporun havuzu bitmedi, belediyenin havuzları sosyal tesis diye boşaltıldı, TED okulu için havuzu tek kişi için açmak hem riskli hem masraflı. Şehrimizin yüzünüzü güldürebilecek bir yetenek çürümeye terk edildi. Çünkü Ömer’in günde en az 3 km yüzüp antrenman yapması gerekiyor. Fikri olan?” sözleriyle dert yandı.

Ömer ve diğer sporcuların yaşadığı soruna nasıl bir çözüm bulunacağı ve antrenmanlarını nasıl yapacakları konusu ise belirsizliğini koruyor.

Mustafa PAYIK-ÖZEL HABER/AJANS URFA

02 Ara 2020 - 17:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi