Şanlıurfa bunu ilk defa görüyor: Rekabet yok destek var!

Şanlıurfa'da son yerel seçimle beraber Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeler arasında sıkı bir bağ kuruldu. Öyle ki ilçe belediyeler arasında sık sık görülen rekabet, yerini desteğe bıraktı. Haliliye Belediyesi tarafından yapılan ışıklandırma çalışmasına Eyyübiye Belediye Başkanı'nın tebriği buna en güzel örnek oldu.

Şanlıurfa bunu ilk defa görüyor: Rekabet yok destek var!
Şanlıurfa bunu ilk defa görüyor: Rekabet yok destek var!
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa, büyükşehir ve ilçelerin birlikteliğine tanıklık etmeye başladı ve bu birliktelik, şehir için hem ilk hem de gelişmenin güzel bir başlangıcı oldu.

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimde Zeynel Abidin Beyazgül Büyükşehir Belediye Başkanı olurken, Mehmet Canpolat Haliliye Belediye Başkanı, Mehmet Kuş da Eyyübiye Belediye Başkanı oldu. Metin Baydilli ise Karaköprü Belediye Başkanı olarak mevcut görevini korudu. Şanlıurfa nın hem siyasi, hem ekonomik, hem tarihi hem de jeopolitik konumu itibariyle bölgenin en hassas ve en önemli kenti olma özelliğini taşıyor olması, yerel yönetimlerin yükünün ağırlığının göstergesi olurken; merkez ilçelerdeki yeni isimler ile Beyazgül'ün yol haritası da merak konusuydu.

"ŞANLIURFA İÇİN HEMFİKİR"

Kentte geçmiş dönemlerde sık sık kapalı kapılar ardında büyükşehir ile ilçeler arasında hem rekabet hem de çekişme olduğu gündeme getiriliyordu. Üstelik ilçelerin kendi aralarındaki rekabeti de gizli değildi. Partiler her ne kadar aynı olsa da, kentte birliktelikten ziyade soğukluk göze çarpıyordu. Başkanları bir arada görmek kimi zaman mümkün olmazken, bu yönetimde sorunları beraberinde getiriyordu.

Beyazgül, göreve gelmesinin ardından AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ile de dirsek teması yapıp birleştirici güç olmak için kolları sıvadı. Beyazgül, "Şanlıurfa için hemfikir" olma ideolojisi ile illçe belediye başkanlarıyla toplandı. Birlik içinde şehri yönetme anlayışını başkanlara aşılayarak yola çıktı. Birliktelik, kısa sürede gözle görülür bir mesafe alınmasına sebep oldu. Ulaşımdan sosyal projelere pek çok başlık daha hızlı çözüme gitmeye başladı.

Beyazgül; sadece belediye başkanları değil, Sivil Toplum Kuruluşları ve kentin iş insanlarıyla da birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğini belirtti. Bu birlikteliğin vatandaşlara en iyi hizmet olarak ulaşması istenirken, başkanları arasındaki birliktelik son olarak Haliliye ve Eyyübiye Belediyeleri arasında destek mesajları ile gündeme geldi.

İLÇELERDEN BİRBİRİNE DESTEK

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, ışıklandırma projesini hayata geçirdiği Bahçelievler Mahallasi'ne Beyazgül ile birlikte gitti. Ardından sosyal medya hesabından "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Beyazül ile ışıklandırma çalışması yaptığımız Bahçelievler bölgesini ziyaret ettik. Görsel şölenimiz mahallemize renk kattı. #HaliliyeyeYakışır" paylaşımında bulundu.

Paylaşıma Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'tan yorum geldi. Kuş yorumunda "Tebrikler sayın Başkanım Haliliye sizlerle güzelleşecek" ifadelerine yer verdi. Canpolat da "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Beyazgül liderliğinde Şanlıurfa’mızı hep birlikte daha iyi yerlere taşıyacağız inşallah başkanım" dedi. Bu destek yorumları takdir topladı.

VALİDEN BAŞKANLARA, KOMUTANDAN SAVCIYA...

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de bu birlikteliğin mimarlarından. Beyazgül'e yaptığı ziyarette kadrajlara yansıyan kare de bu birlikteliğin ve izlenecek yolun kanıtı olurken, Vali Erin aynı zamanda hemen hemen tüm ziyaretlerini İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve Cumhuriyet Bassavcısı ile birlikte gerçekleştiriyor.

Kenti yönetenlerin bu birlikteliği Şanlıurfa için bir ilk olurken, bunun halka en iyi hizmet olarak geri dönmesi bekleniyor. Kentteki bu havanın da kalıcı olması isteniyor.

Özlem ÇELİK-AJANS URFA

04 Oca 2020 - 20:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

03

Zulfo - Balıklıgöle yapılması gerekenler yapılmıyor anlamıyorum ne var bu bahcelievlerde.aksam balıklı göl zifiri karanlık gidin görün

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Ocak 20:25
02

Urfalı zaza - İl Başkanı ges hibesi alıp tesisi nereye kurmuş açıklasın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Ocak 20:25
01

M badıllı - Off ne yaptınız nasıl yaptınız helal olsun size valla koskoca şanlıurfa büyük şehire ışıklandırma yapmışlar helal olsun tebrik ederim muhteşem bi iş becerdiniz!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Ocak 20:25

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi