Karaköprü’de kadınlar meslek sahibi oluyor

Karaköprü Belediyesi'nin Seyrantepe Mahallesine kazandırdığı 4. Murad Kültür Merkezi’nde açılan kurslarda, kadınlar hem boş zamanlarını değerlendirerek meslek öğreniyor hem de yaptıkları ürünleri satarak para kazanıyor.

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen (KARAMEK) Karaköprü Mesleki Eğitim Kursları ile ilçedeki kadınlar boş zamanlarını değerlendirerek el becerisi ve meslek öğreniyorlar.

İlçenin en hızlı büyüyen mahallesi Seyrantepe’ye kazandırılan 4. Murad Kültür Merkezi’nde açılan kurslarda kadınlar boş zamanlarını değerlendiriyor. Ahşap boyama, el işi, dikiş ve giyim kurslarında yediden yetmişe tüm kadınlar eğitim alarak hem zamanlarını değerlendiriyor hem de ortaya çıkardıkları ürünlerin satışıyla aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Boş vakitlerini değerlendirmek isteyen kadınlar kurslara yoğun ilgi gösterirken, kurslarda kadınlara her türlü araç gereç ve malzeme imkânı sağlanıyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin özellikle ev hanımlarının sosyal hayata katılımı, aile bütçesine katkıda bulunmaları için önem verdiği bu kurslarda üretilen kıyafetler de Karaköprü Belediyesi’nin sosyal marketine kazandırılarak ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak veriliyor.

Kurslarda eğitim gören kadınlar bu hizmetten çok memnun olduklarını hem öğrenip hem kazanç elde ettiklerini kaydederek bu imkânı sağladığı için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

BİHA

#

27 Tem 2021 - 10:51 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi