Ermeni ve Yahudi tepkilerine Kılıç'tan cevap

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen müzik sempozyumu programında, Ermeni ve Yahudi müzik tarihinin anlatılması sosyal medyadan tepki aldı. Nihat Kılıç, "Urfa bir mozaiktir bunu kabul etmek zorundayız, Urfa’da Ermeni’de, Yahudi’de, Süryani’de ve Müslümanlarda yaşamıştır, bu yaşayışta Şanlıurfa’mıza bir çok eserler bırakmıştırlar” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından dün başlanan ve 4 gün sürecek olan “2018 Uluslararası Geçmişten Günümüze Urfa'da Müzik Sempozyumu ve Etkinlikleri” programı kapsamında Mehmet Akif İnana Konferans Salonunda müzik gecesi ile Topçu Meydanında ritimin ustası olarak bilinen Sanatçı Cem Berhamalı tarafından davul ve çalgılı aletlerden, ritim gösterisi gerçekleşti.

Sempozyum gecesinde Sanatçı Dr. Mehmet Özbek, Şanlıurfa müziğinin geçmişini, kalitesini ve kültürde bıraktığı izleri anlattı.

KILIÇ: URFA BİZ MOZAİKTİR

Şanlıurfa’nın bir mozik olduğunu ve tüm kültürleri barındırdığını söyleyen Şanlırufa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Kılıç, “Geçmişten Günümüze Urfa’da Müzik Sempozyumu derken bölgede yaşayan Ermeni’sinden, Yahudi’sine ve Müslümanların ortak bir kültüründen bahsettik. Bunu da sosyal medyada yanlış yöne çekenler olmuş. Urfa bir mozaiktir bunu kabul etmek zorundayız, Urfa’da Ermeni’de, Yahudi’de, Süryani’de ve Müslümanlarda yaşamıştır, bu yaşayışta Şanlıurfa’mıza bir çok eserler bırakmıştırlar. Bunun ile birlikte ortak bir kültür oluşmuştur, bizler bu kültürü yok etmeye çalışacağımıza bu kültürün güzelliklerini algılamaya ve gelecek yarınlara taşımaya gayret edelim" ifadelerini kullandı.

AJANS URFA

16 Kas 2018 - 13:54 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi