'Bir Zamanlar Selçuklu' Urfa'da görücüye çıktı

Bir Zamanlar Selçuklu sergi açılışı yoğun katılım ile gerçekleşti. Katılımcılar eserleri dikkatle izlerken, sergi Yönetim Kurulu Başkanı Fırat açılışa ilişkin, " Anadolu Selçukluyu hatırlatmak, kimler ne yapmış, kimler bizlere ne kazandırmış onları anlatmak amacıyla buradayız" dedi.

'Bir Zamanlar Selçuklu' Urfa'da görücüye çıktı
Haber albümü için resme tıklayın

Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesinde; Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Müze Müdürlüğü ev sahipliğinde "Bir Zamanlar Selçuklu" Projesi kapsamında Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'nde yağlıboya, resim, kitre heykel ve şapka sergisi açılışı gerçekleşti.

Serginin açılış törenine Vali Yardımcısı Sinan Başak, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Levent Sağlam, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M.Emin Özçınar, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Akyol, Müze Müdürü Celal Uludağ katıldı.

Sergiye yoğun bir ilgi de Örencik Bakır Kaçar İlkokul öğrencilerinden geldi. Düzenlenen program kapsamında sergiyi gezen Örencik öğrencileri, Şanlıurfa'da tarihi bir sergi olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Bir Zamanlar Anadolu sergisinin Yönetim Kurulu Başkanı Işın Fırat, katılımcılara yapılan eserleri tanıtıp, eserlerin hikayeleri hakkında bilgiler aktardı.

Fırat yaptığı konuşmasında, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayelerinde olan Güneydoğu Anadolu turnesi kapsamında bugün Urfadayız. Bir Zamanlar Selçuklu adı altında, Selçuklu Döneminde yaşamış sultanları, ruhanileri elimizden geldiğince Aynur Atayurt'un tabloları, Hüseyin Gürkan Akkuş'un şapkalarıyla anlatmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Dönemi önemli isimlerini resmedip, tasvir ettiklerini söyleyen Fırat, "Bu dönemde yaşamış önemli isimleri tablolardaki tasvirlerle, giydikleri şapkalarla anlatıyoruz. 150'ye yakın eser var. Şapkalar elde yapılmış tek tek işlenmiştir" diye konuştu.

Açılışın uzun çalışmalar sonucu yapıldığını belirten Fırat, "Bir çok akademisyenin katıldığı çalışma sonucu ortaya çıktı. Anadolu Selçukluyu hatırlatmak, kimler ne yapmış, kimler bizlere ne kazandırmış onları anlatmak amacıyla buradayız" diyerek sözlerine son verdi.

Öte yandan sergi 8 Kasım'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Özlem DİKMEN/AJANS URFA

25 Eki 2018 - 11:48 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi