Urfalı kızlar iş hayatı için İstanbul’a gitti

PepsiCo, eğitimde fırsat eşitsizliğiyle mücadeleye katkıda bulunmak üzere yürüttüğü “Kızlarımız Okuyor” projesi kapsamında Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’den kız öğrencileri İstanbul’daki Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde ağırlayarak iş hayatına hazırlanmalarına destek veriyor.

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, faaliyet gösterdiği toplumlarda refahı artırmaya yönelik sürdürülebilirlik projelerinden olan “Kızlarımız Okuyor” burs ve staj programının yeni dönem çalışmalarına başladı.

“Kızlarımız Okuyor” projesi ile GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri eğitimlerine katılan ancak sosyo-ekonomik şartlar sebebiyle lise ve sonrası eğitimlerine devam edemeyecek durumda olan başarılı kız öğrencilerin eğitim masraflarına destek veriliyor. PepsiCo ve GAP İdaresi Başkanlığı ortaklığıyla başlatılan GAP-Cheetos Çocuk Gelişim Merkezleri, projenin başlatıldığı 2003 yılından beri Güneydoğu Anadolu’nun 9 şehrindeki 13 merkezle 100 bini aşkın çocuğa ulaştı.

Hâlihazırda 37’si ortaöğretim, 38’i yüksekokul ve üniversite öğrencisi olmak üzere Güneydoğu Anadolu bölgesinden75 kız öğrenciye burs vererek eğitimlerini destekleyenPepsiCo, 2009 yılında 20 öğrenciyle başlattığı projeyi her geçen gün büyüterek yola devam ediyor. PepsiCo, kız öğrencilere sağladığı maddi desteğin yanı sıra, eğitim ve staj programlarıyla kişisel gelişimlerine de katkıda bulunmayı hedefliyor.

6 GÜNLÜK ÖZEL SERTİFİKA PROGRAMI

Bu kapsamda PepsiCo iki yıldır düzenlediği eğitimlerin üçüncüsünü bu yıl Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) ortaklığıyla gerçekleştirerek Güneydoğu Anadolu’nun Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin illerinden gelen 6 kız öğrenciyi 6 günlük çok özel bir eğitim programıyla İstanbul’da ağırlıyor. Öğrenciler, program sonunda Kişisel Liderlik, Çalışma Yaşamının Püf Noktaları, Mülakat Teknikleri, Kariyer Yönetimi ve Etkili İletişim eğitimlerine katılım sağladıklarına dair Bahçeşehir Üniversitesi sertifikası alacaklar.

BAUSEM’in “Kızlarımız Okuyor” katılımcıları için özel olarak tasarladığı program, eğitici olduğu kadar renkli ve öğrencilere eşsiz deneyimler yaşatacak aktiviteleri de içeriyor. Programa katılan kız öğrenciler, Prof. Dr. Ela Ünler’den Kişisel Liderlik Eğitimi, Erim Hısım’dan Çalışma Hayatı, Mülakat Teknikleri ve Etkili İletişim eğitimleri, Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Bozbura’dan Kariyer Yönetimi eğitimi alacaklar. Ünlü Oyuncu Meltem Cumbul ise ‘Kızım Nereye’ sunumu ile özgür düşünce yapısını açığa çıkararak esas potansiyellerini keşfetmenin ipuçlarını kız öğrencilerle paylaşacak.

AJANS URFA

06 Ağu 2018 - 15:31 - Kadınca



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi