Urfa’da Kur’an-ı Kerim’i okuma yarışması yapıldı

Şanlıurfa’da Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışması il içi 1. Bölge Finali yapıldı.

Urfa’da Kur’an-ı Kerim’i okuma yarışması yapıldı
Urfa’da Kur’an-ı Kerim’i okuma yarışması yapıldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen il içi 1. Bölge Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması finali bugün gerçekleşti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan finale 15 okuldan öğrenci katıldı. Jüri önünde Kur’an-ı Kerim’den bölümler okuyan yarışmacılardan birinci olan öğrenci, bölge finallerine katılacak.

Yapılan yarışma ile ilgili olarak bilgi veren Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Akcan açıklamalarda bulundu.

Bölge finallerinin Mart ayında yapılacağını ifade eden Akcan şu sözlere yer verdi:

“Koordinatörü olduğumuz Şanlıurfa 1’inci Bölge Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması yapılmakta. 1’inci bölge dememin sebebi bu; Şanlıurfa’da 16’dan fazla okul olduğundan dolayı Şanlıurfa’yı iki ayrı bölgeye ayırdık, birinci bölgede 15 tane okulumuz var, ikinci bölgede de 14 okulumuz olmak üzere toplam 29 okulu iki bölgeye ayırdık dolayısıyla il içi bölge anlamına geliyor bu, bir nevi il finali. İlde birinci olanlar bölgeye katılacaklar. Bölge dediğimizde 8 ilden ibaret olacak. Maraş, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinden ibaret. Bizim Şanlıurfa’da iki bölgeden birinciler katılacak, bu bakımdan Şanlıurfa’da imam hatip okullarının sayısı fazla olması Şanlıurfa açısından bir avantaj teşkil ediyor. İki öğrencimiz Şanlıurfa’yı temsilen bölgede yarışacak. Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi biliyorsunuz fen ve sosyal bilimler aynı zamanda dini musiki programını uygulayan bir proje okulu, bugün biz ev sahipliğini yapıyoruz. Bahtiyarız, mutluyuz çünkü Kur’an-ı Kerim bizim mesleki yarışmalar arasında en fazla önem verdiğimiz İmam Hatip Genel Müdürlüğümüz üzerinde durduğu bir kategori. Malumunuz Kur’an-ı Kerim kutsal kitabımız, bu bakımdan bu etkinliğimizin temel anlamı diyoruz ki; Kur’an-ı iyi okuyabilmek, iyi anlayabilmek ve iyi yaşabilmeye vesile olur inşallah diyorum.

Şu anda 15 öğrencimizin katılması lazım 1-2 öğrenci gelmemiş olabilir ama toplamda 15 öğrenci. Birinci bölgede 15 okulun birincileri geliyor, İl finali yapılıyor. Mart ayında yapılacak bölgeler arası final. Yine Şanlıurfa’da olacak, muhtemelen bizim okulumuz yine ev sahipliği yapacak. 8 ilden birinciler gelip Urfa’da yarışacak inşallah.”

BİHA

27 Ara 2019 - 12:55 - İnanç



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi