Refakatsiz Suriyeli çocuklar için merkez açıldı!

Valilik ziyaretinin ardından Harran konteyner kente giden Aile Bakanı, Suriyeli sığınmacılarla buluşarak yetkililerden bilgi aldı.

Refakatsiz Suriyeli çocuklar için merkez açıldı!
Refakatsiz Suriyeli çocuklar için merkez açıldı!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün akşam Şanlıurfa'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya sabah saatlerinde Valilik ziyaretinin ardından HarranKonteyner kentine geçti.

Burada Suriyeli çocukların folklor gösterisiyle karşılanan Bakan Kaya, çocuklarla yakından ilgilendi. Ardından çadır toplantı salonuna geçen Bakan Kaya, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

"TÜRKİYE MAZLUMUN YANINDA"

Burada yapılan toplantıda Suriyelilere seslenen Bakan Kaya, " Sizlere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın selamını getirdim" diyerek sözlerine başladı. Türkiye'nin her zaman mazlumun yanında olduğu vurgusu yapan Bakan Kaya," Suriye bizi ne kadar ilgilendiriyorsa Arakan da bizi o kadar ilgilendirir. Mesafelerin bizim için hiçbir önemi yok, önemli olan gönül coğrafyamız. Arakan'daki kardeşlerimiz bugün sizin sahip olduğunuz fırsatlardan yoksunlar. Tüm bunlar insanların gözü onunda oluyor ama insanoğlu görmüyor. Kimse görmese, konuşmasa da biz görmeye konuşmaya devam edeceğiz" dedi.

3 YILDA 140 BİN SURİYELİYE PSİKOLOJİK DESTEK

Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın savaş mağdurlarına verdiği psiko-sosyol destek hizmetlerinin bilançosunu açıklayan Bakan Kaya, "26 geçici barınma merkezinde 2014-2016 yılları arasında yaklaşık 120 bin Suriyeli'ye 2017 yılının temmuz ayına kadar olan süreçte ise 18 bin Suriyeli'ye psiko-sosyal destek verdik" dedi.

Savaşın asıl mağdurlarının kadın ve çocuklar olduğuna vurgu yapan Bakan Kaya, Suriyelilere seslenerek "Sizlere destek verip umut olmaya devam edeceğiz. Türkiye, kendi çocuklarına verdiği hizmeti hiçbir ayrım gözetmeksizin Suriyeli çocuklara da sunmaktadır. 225 bin Suriyeli çocuk bu topraklarda gözünü açtı. 508 bin çocuğu sokaklardan alarak eğitime devam etmelerini sağladık. Kimsesiz olan Suriyeli çocuklara da sahip çıkıyoruz, sahip çıkmaya da devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Konteyner kentte refakatsiz çocuklar için yapılan merkez ile ilgili bilgiler veren Bakan Kaya, "Burada çocuklara 18 yaşında kadar hizmet vereceğiz. Merkezde yatakhane, çalışma, dinlenme salonlarımız, yemekhanelerimiz ve idare kısmı var. Merkezde barınan çocuklar konteyner kentteki okul, sosyal tesis gibi alanlardan da faydalanacak" dedi.

Toplantının ardından el sanatları sergisini gezen Bakan Kaya, çadırkentte halı dokuyan kadınlara eşlik etti. Bakan Kaya daha sonra Suriyeli refakatsiz çocuklar için kurulan bir merkezin açılışını gerçekleştirerek ilçeden ayrıldı.

Özlem KOÇHAN-Mustafa PAYIK/AJANS URFA

15 Eyl 2017 - 09:13 Şanliurfa/ Harran- Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi