Haliliye’de glütensiz ekmek hizmeti sürüyor

Haliliye Belediyesi bünyesinde hizmet veren glütensiz ekmek fırını tüm il genelinde bulunan çölyak ve fenilketonüri hastalarına ekmek üretmeye devam ediyor.

Haliliye’de glütensiz ekmek hizmeti sürüyor
Haliliye’de glütensiz ekmek hizmeti sürüyor
Haber albümü için resme tıklayın

Haliliye Belediyesi sosyal yardım tesisleri içerinde yer alan kentin ilk ve tek glütensiz ekmek fırını tüm ildeki çölyak ve fenilketonüri hastaları için ekmek üretimini sürdürüyor. Üretilen ekmekler koronavirüs salgını nedeniyle hastaların evlerine teslim edilmeye başlandı. Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerince ilde bulunan tüm belediyelere dağıtılan ekmeklerin ilgili belediyelerce hastaların evlerine haftalık şekilde dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Gece saatlerinde glütensiz ekmek fırınında incelemelerde bulunan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, bu zorlu süreçte Haliliye Belediyesi olarak ellerinden gelenin en iyisini yapma gayreti içinde olduklarını söyledi.

Belediye olarak tüm vatandaşların yanında olduklarını belirten Canpolat, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Haliliye Belediyei çölyak fırınımız, hem çölyaklı hastalarımıza hem de fenilketonüri hastalarımıza ekmek çıkarmak için 7/24 esaslı çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlarımızın buraya evlerinden çıkarak glütensiz ekmek almaya gelmelerini istemiyoruz. Biz onların evlerine ekmekleri göndereceğiz. Şu an tüm Şanlıurfa ilinin tüm ilçeleri dahil olmak üzere, tamamına ekmek göndermek için ekiplerimiz çalışıyor. Hastalarımıza dağıtılmak üzere hazırlanan ekmekler şu an sosyal yardım ekibimizce araçlara yerleştiriliyor. Ekmekler ilgili ilçenin belediye başkanlıklarına teslim edilecek. O belediyenin ekipleri de bu ekmekleri hastalarımızın evlerine haftalık kendilerine yetecek şekilde dağıtacaklar. ‘Biz bize yeteriz Türkiye’m’ diyoruz. İnşallah bu zorlu süreci ülke olarak hep birlikte aşacağız.”

BİHA

13 Nis 2020 - 10:36 Şanliurfa/ Haliliye- Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi