Meral Akşener'den uyarı “Sanayici iflasa sürükleniyor”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, doğal gaz ve elektrik kısıntısına bağlı olarak yaşanan krize ilişkin uyarılarda bulundu. Akşener, ''Sanayici iflasa sürükleniyor'' ifadelerini kullandı.

İran'dan Türkiye’ye gelen doğal gaz akışının kesintiye uğraması nedeniyle sanayinin doğal gaz kullanımı kısıtlanmıştı.

İmalat sanayindeki enerji sorunuyla birlikte 21 Ocak’tan itibaren fabrikaların kullandığı doğal gazda yüzde 40 oranında kısıtlamaya gidilmişken, TEİAŞ da Türkiye’deki tüm Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) elektrik kısıntısı uygulanacağını duyurmuştu.

"SANAYİCİYİ İFLASA SÜRÜKLÜYOR"

Yaşanan krize ilişkin sosyal medya hesabından uyarılarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, " BOTAŞ halen sanayi tesislerine tam olarak gaz ulaştıramadı. Bu liyakatsizlik; hem faturaları yükseltip milletimizi enflasyona mahkum ediyor hem de sanayiciyi iflasa sürüklüyor. Madem yönetemiyorsunuz; getirin sandığı, biz gelelim, memleketi hakkıyla yönetelim" ifadesini kullandı.

"KIŞ ÇOK SERT GEÇECEK"

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise, "Şimdi öğreniyoruz ki Tuz Gölü’ndeki depolarda 3-5 günlük gaz kalmış ve maalesef önümüzdeki kış çok sert geçecek" açıklamasında bulundu.

BİHA

28 Oca 2022 - 15:54 Şanliurfa- Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi