Yurt dışında görevli imamlara ‘dil şartı’

Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt dışında yaşayan gençlere yönelik, “din eğitimi ve din hizmeti”nin geliştirilmesi için yeni bir strateji hazırlığı başlattı.

Bu kapsamda, yurtdışında görevlendirilecek imam, hatip, vaiz, Kuran kursu öğreticisi ve cami görevlilerinin görev yaptığı ülkenin dilini bilmesi zorunlu hale getirilecek. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzasıyla 81 ile gönderilen yazıda, “Önümüzdeki yılın ilk yarısında yurt dışı görevlendir-melerinde, ‘Yabancı Dil Belgesi’ne sahip olmak başvuru ve görevlendirme şartları arasında yer alacaktır” denildi.

'DİL BİLMESİ ÖNEMLİ'

Yurt dışında işbirliği içinde olunan kuruluşların talepleri doğrultusunda, yurt dışında din görevlileri görevlendirildiği ifade edilen yazıda, şu değerlendirme yapıldı: “Mevcut durumda mesleki yetkinliğe haiz, görevlendirildiği ülkelerin sosyo-kültürel yapısını tanıyan, buna uygun hizmet üreten din görevlisinin, görev yaptığı ülkenin dilini de gerekli düzeyde konuşup gerek hizmet sunduğu cami cemaati ve dernek üyeleriyle, gerekse iç içe yaşadığı yerleşik komşularıyla iletişim kuracak düzeyde dil bilmesi önem arz etmektedir.”

SINAVLARI GEÇMELİ

Başkanlığın, Avrupa’dan Amerika’ya, Balkanlar’dan Asya Pasifik’e, Latin Amerika’dan Afrika’ya kadar yaygın bir coğrafyadan gelen taleplere karşılık verdiği ifade edilen yazıda, şunlar kaydedildi: “Bu coğrafyalarda istihdam için dil bilen nitelikli insan kaynağına duyduğu ihtiyacın önemi izahtan varestedir. Bu çerçevede yurt dışı din hizmetleri istihdamında ihtiyaç duyulan YDS veya uluslararası eşdeğerliği olan İngilizce ve Almanca başta olmak üzere Rusça, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Hollandaca, Çince, Japonca, Arnavutça, Boşnakça gibi dil belgelerine sahip personel kaynağı oluşturulması ve bunun için personelin teşvik edilmesi özel bir önem taşımaktadır. Önümüzdeki yılın ilk yarısında yapılması planlanan ‘Uzun Süreli Yurt Dışı Din Görevlisi Sınavı (BAOKK)’, ‘Kısa Süreli Din Görevlisi Sınavı’ ve buna bağlı olarak yurt dışı görevlendirmelerinde ‘Yabancı Dil Belgesi’ne sahip olmak başvuru ve görevlendirme şartları arasında yer alacaktır.”

AJANS URFA

19 Kas 2020 - 09:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

01

Narlıkuyulu - Mardin yolundan osman bey kampusune kadar sağlı sollu ekilen dut ağaçları başkan fakıbaba döneminden bu yana budamayı bekliyor.Ağaçlar artık ağaç olmaktan çıkmış...çalı şeklini almış...buda gösteriyorki sizin görüntü kirliliği ile ilgili samimiyetinizi...ayrıca yeni asri mezarlıkta ağaçlandırma çok yetersiz. yaz aylarında cenaze olsun ziyaret olsun doğru düzgün bir ağaç gölgeliği yok!50 metrelik buluntu hoca bulvarı osman bey kampusune bağlansın.Mardin yolu çok yoğun her adım başı kırmızı ışık niçin karaköprüden osman beye çevre yolu açılmaz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Kasım 09:43

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi