Yılmaz’dan sağduyu çağrısı

Akçakale SAR-DER Dernek Başkanı Selahattin Yılmaz, ilçede yaşanan olumsuz eylemlerin bir an önce barışla neticelenmesi için vatandaşları sağduyuya davet etti.

Saramda Aşireti Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAR-DER) Başkanı Selahattin Yılmaz, ilçede yakışmayan bu tür görüntülerin toplum tarafından kabul edilemez bir durum olduğunu ilçede yaşayan memur polis askerin ve öğretmenin bu tür görüntülerden olumsuz etkileneceğini vurgu yaparak, yaşanacak hadiselerin barışla sonuçlanması için arabulucu olmak istediğini belirtti.

AKÇAKALELİ AİLELERİMİZİ SAĞDUYUYA ÇAĞIRIYORUZ”

SAR-DER Başkanı Yılmaz yaptığı açıklamada, “Değerli Akçakaleli kardeşlerim! İlçemizde birkaç gündür yaşanan tatsız olaylar ilçemizde yaşayan herkesi rahatsız etmektedir. Bu tür eylemler kamuoyunu tedirgin ederek insanlar arasında huzursuzluk yaratmaktadır.

ilçemize yaşyan memur, polis, Asker veya öğretmenlerimizin ilçemizi bu şekilde tanımaları bizleri de oldukça rahatsız etmektedir. İki aile arasında yaşanan bu olayın bir an önce barışa ve huzura dönüşmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğimizi belirtmek istiyoruz. Bu konuda Akçakaleli kardeşlerim başta olmak üzere herkesi sağduyulu olmaya, birlik beraberlik ve huzur içinde içerisinde yaşmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

İLÇEDEKİ OLAY NASIL CEREYAN ETMİŞTİ?

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan Bini İcil ile Hubeti Aşireti alacak verecek meselesi yüzünden karşı karşıya geldi. Alacak verecek meselesi yüzünden iki kişinin arasında başlayan tartışma bütün aşirete yayıldı. Dün aralarında taşlı sopalı kavga yaşanan iki aşiret Akçakale kent merkezinde bugün bir kez daha karşı karşıya geldi. Ellerine demir çubuk ve sopa alan aşiret üyeleri karşı aşiretin yaşadığı bölgeye gitmeye kalkıştı. Aşiret üyeleri dehşete düşüren anların görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Polis ekipleri ilçe merkezinde kavga yaşanmaması için güvenlik önlemlerini hat safhaya çıkardı.

BİHA

31 Ağu 2021 - 18:11 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi