Yanmaz: Kadınların üzerinde yanlış örf-adetten dolayı baskı var

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz haftalık olarak gerçekleştirdiği basın toplantısında, son dönemde kentte artan intihar olaylarına değindi. Özellikler kadın intiharlarının daha fazla olduğunu belirten Yanmaz, kadınlar üzerinde yanlış örf-adetlerden dolayı bir baskı olduğunu aktardı. AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e olan davetini yineleyen Yanmaz, ilaçlama ile ilgili olarak alınan karar konusunda da büyükşehir ve ilçe belediyelerini eleştirdi.

Yanmaz: Kadınların üzerinde yanlış örf-adetten dolayı baskı var
Yanmaz: Kadınların üzerinde yanlış örf-adetten dolayı baskı var
Haber albümü için resme tıklayın

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz haftalık olarak gerçekleştirdiği gündem değerlendirme toplantılarına bugün de devam etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan ilaçlama kararı ve son dönemde artan intiharlar konusunda önemli açıklamalar da bulunan Yanmaz, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e daha önce de yaptığı daveti yineleyerek, herhangi bir platformda kentin sorunlarını tartışmak istediklerini ifade etti.

‘İLAÇ ZEHİRLİ AMA İLAÇTAN DA PİS KOKULAR GELİYOR’

İlk olarak Büyükşehir Belediye meclisi tarafından alınan sivrisinek ve haşere ilaçlaması konusunu eleştiren Yanmaz, “Genelde büyükşehirler ilçelerinin ihtiyaçlarına göre ilaçlarını dağıtırlar. Ama gördüğümüz kadarıyla Şanlıurfa’da geçmiş yıllarda bunu ilçeler kendi yapmışlar. Bu yıl ise büyükşehir belediye meclisinden karar çıkarılmış ki ilaçlamayı bu yıl büyükşehir belediyesi alacak. İhale yapılmış, geçen sene ilçeler tarafından kalitesiz, daha az olarak 23 milyona alınan ilaçlar, bu yıl büyükşehirden karar çıktıktan sonra 15 milyon 750 bin liraya ihale edilmiş, daha fazla ilaç, daha kaliteli ilaç alınmış. Ama tüm bunlara rağmen ilçe belediyelerinin itirazları, iktidar partisinin teşkilatının da bu işe dahil olmasıyla büyükşehir belediye meclisinin son gününde, son anda bir karar daha çıkartılarak ilçe belediyelerine ilaç alımı devredilmiş. Geçen yıllarda görüldüğü gibi ilçelerin aldığı ilaçlar hem kalitesiz hem çok pahalı. Her şeyin arkasında bir bityeniği aramak yanlış olabilir fakat ilaç zehirli ama ilaçtan da pis kokular geliyor. Bunun arka planını büyükşehir belediyesinin ve iktidar partisi yetkililerinin, ilçe belediyelerinin bir şekilde kamuoyun açıklamaları lazım. Yoksa bu zan altında kalarak bu işin üstesinden gelemezler. Çünkü geçen sene yaz aylarında maalesef sivrisineklerle haşerelerle aileler bireysel olarak bütçelerinden pay ayırıp mücadele etmek zorunda kaldılar” ifadelerini kullandı.

BEYAZGÜL’E DAVETİNİ YİNELEDİ

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e daha önce yaptığı tartışma davetini yineleyen Yanmaz, “Biz Türkiye’nin, Urfa’nın meselelerinin geçmişte olduğu gibi siyasi partiler arasında konuşularak, kamuoyuna açıklanarak aydınlatılmasını istiyoruz. AK Parti il başkanını bir televizyonda açık oturuma davet ettik. Biz bunun takipçisiyiz. Meydan okuma, hodri meydan bunlar abes işler. Biz şehrimize, insanımıza faydamız olsun istiyoruz. Biz tekrar AK Parti’de görev yapan değerli il başkanımızı davet ediyoruz, gelsinler Urfa’nın meselelerini medeni çerçevede konuşalım, tartışalım ve kamuoyu da bu konuda aydınlansın. Kimin doğru, kimin yanlış yaptığını, nelerin düzeltilmesi gerektiğini de insanlar fark edebilsin diye düşünüyorum. Biz AK Parti il başkanını istedikleri platformda konuşmaya bekliyoruz” sözlerine yer verdi.

İNTİHARLAR KONUSUNDA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Son dönemde kentte artan intihar olaylarının ise yanlış örf-adetlerden kaynaklandığını aktaran Yanmaz, “Özellikle kadın intiharları çok ön planda. Günümüzde zaten kadına şiddet uygulanması örf ve adetten gelen, inancımızdan itikadımızdan değil de yanlış örf-adetten gelen kadının üzerinde bir baskı var. Bunlar cahiliye dönemi belirtileri. Günümüzde dünya çok hızlı büyüyor, teknolojik gelişmeler, refah düzeyinin artması, insanların refah düzeyine ulaşamaması, ekonomik sıkıntılar, aile baskıları, özellikle gençlerin iş sahibi olamaması, tefecilerin eline düşmesi, bunlar hep peşi sıra geliyor. Tabi bunun toplum bilimcileri tarafından çok iyi araştırılması lazım. Yapılan istatistiklere göre en mutsuz insanlar Urfa’da. Geçtiğimiz günlerde valimiz de okul öncesi okullaşma oranının çok az olduğunu, eğitimde son sıralarda olduğumuzu ve insanımızın gelir düzeyinin çok düşük olduğunu ifade etmişlerdi. Bütün bunları yan yana getirdiğiniz zaman, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere, yöneticilerimize çok iş düşüyor. Ülkedeki, şehrimizdeki insanları mutlu edebilmek, onların sıkıntıları ile dertlenebilmek hepimizin vazifesi olmalı” diyerek sözlerine son verdi.

Mustafa PAYIK/AJANS URFA

21 Ara 2017 - 13:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi