Yalçınkaya, 90 günlük çalışmalarını anlattı

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, göreve başladığı günden itibaren geçen 90 günlük sürede yaptığı çalışmalar ile ilgili düzenlediği basın toplantısında bilgiler verdi. Akçakale’nin çehresini değiştirmeyi hedeflediklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarını altını çizen Yalçınkaya, istihdam ve eğitim konularında da yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Yalçınkaya, 90 günlük çalışmalarını anlattı
Haber albümü için resme tıklayın

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Akçakale Belediye Başkanı olarak seçilen ve 3 Nisan 2019 günü mazbatasını alarak göreve başlayan Yalçınkaya, göreve başladığı günden itibaren geçen 3 aylık süre ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan basın toplantısı düzenledi. Akçakale’de görev yapan basın mensuplarının ve Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Mısırlı’nın da katıldığı toplantıda Yalçınkaya, seçim döneminde vaat ettikleri projeleri tek tek hayata geçirdiklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarını vurguladı.

İçme suyu ihtiyacını giderilmesi için 3 adet içme suyu kuyusunu faaliyete geçirdiklerinin altını çizen Yalçınkaya, kırsal mahallelerin yol ihtiyaçlarını ve kırsal ile merkez mahallelerde bulunan bir çok kültür evlerinin bakım onarım çalışmalarını tamamlayarak, hizmete sunduklarını kaydetti.

Eğitim konusunda görüşmeler yaptıklarını ve ilçenin eğitim seviyesini yükselecek projeler hazırladıklarını vurgulayan Yalçınkaya, 5 yıllık dönemin sonunda tıp, hukuk ve mühendislik bölümlerine Akçakaleli gençleri kazandıracaklarını söyledi.

Akçakale’nin en büyük kanayan yaralarından olan işsizlik konusunda da atak yaptıklarını ve ilçeye tekstil atölyesi kazandırarak, 120 kadını iş sahibi yaptıklarını ve ilerleyen günlerde faaliyetin başlayacağını söyleyen Yalçınkaya, bu alanda da çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Ankara’da bakanlıklar ile görüşmeler yaparak, Akçakale’nin kaderini değiştirecek hizmetleri ilçeye taşıyacaklarının altını çizen Yalçınkaya, Akçakale- Bolatlar karayolunun sıcak asfalt yapılması ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmenin olumlu sonuçlandığını ve ihalenin yapıldığını söyledi.

Akçakale’nin ihtiyaç duyduğu mesire alanı ve düğün salonunu da ilçeye kazandırmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Yalçınkaya, bu tesislerin de ilçeye hayırlı olmasını diledi. Soru, cevap şeklinde devam eden toplantının sonunda Yalçınkaya, ilçeyi birlikte yöneteceklerini ve Akçakale’nin her türlü ihtiyacı için eleştirilere açık olduklarını söyledi.

İsmail ARSLAN/AJANS URFA

03 Tem 2019 - 17:53 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi