Viranşehir'de hastalık ve ölümlere davetiye çıkaran dere!

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bulunan bir derenin kirliliği mahalle sakinlerini çileden çıkarttı. Yaşananlara tepki gösteren mahalle sakinleri, çöp yığınını andıran derenin temizlenmesini bekliyorlar.

Viranşehir'de hastalık ve ölümlere davetiye çıkaran dere!
Haber albümü için resme tıklayın

Viranşehir ilçesine bağlı kırsaldaki Işıldar Mahallesi’nin mezrası Usluca’da bulunan dere, hastalık ve ölümlere davetiye çıkartıyor. Kanalizasyonun dereye akması ve etrafta çöp konteynerinin olmaması nedeniyle çöplerin dereye atılması, mahalle halkını isyan noktasına getirdi. Çevreye kötü koku saçmasının yanı sıra çocukların derede bilinçsiz bir şekilde oynamaları sonucunda hasta olmaları ve su içmek için dereye inen hayvanların telef olması, mahalle halkının kanayan yarası olmaya devam ediyor.

ŞİKÂYETLER SONUÇSUZ KALIYOR!

300 haneli köyde derenin temizlenmesi için Viranşehir Belediyesine başvuran vatandaşlar sonuç alamayınca Büyükşehir Belediyesine başvurdular. Oraya yaptıkları başvuruda sonuçsuz kaldı. Büyükşehir Belediyesi, DSİ tarafından yapılan bir taşkın deresi olduğu için yetki alanlarına girmediğini beyan etti. Başvurdukları bütün kurumlardan sonuç alamayınca çareyi sosyal medyada bulan köy halkı, çektikleri fotoğraflar ve videolarla durumun vahametini gözler önüne serdi.

BİHA

04 Mar 2021 - 08:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi