Viranşehir Belediyesi iddiaları yalanladı! İşlem başlatıldı

Viranşehir Belediyesi, sahipsiz sokak köpeklerinin 6 çocuğa saldırdığı olay sonrası ilçedeki sahipsiz hayvanların susturucu tabanca ile vurulduğu iddialarını yalanladı.

Olay, 13 Nisan günü Viranşehir ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesinde meydana geldi.

İddiaya göre, sokakta oynayan çocuklardan Berat Albayrak, Hayrünnisa Güngör, Kadir Dağ, Davut Sana, Miran İçten ve Havva Kaçan sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Çocuklar büyük bir korku ile kaçışırken Davut Sana, köpeklerin arasında kaldı. Küçük çocuğu dişleri ile yaralayan köpekler çocukta derin yaralar bıraktı.

Çevredeki vatandaşların müdahalesi ile köpeklerden kurtarılan çocuklar hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan çocuklardan durumu ağır olan Davut Sana, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yaşanan olay sonrası ise belediyenin sokak hayvanlarını susturucu tabanca ile vurduğu iddia edildi. İddiaları yanıtlayan belediye, haberlerin asılsız olduğunu öne sürdü.

Viranşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"13.04.2020 tarihinde ilçemiz Hürriyet Mahallesinde sürü halinde dolaşan sahipsiz sokak köpeklerinin saldırısı sonucu 6 küçük çocuğumuz ağır şekilde yaralanmış olup, ağır yaralanan çocuklardan 2 yaşındaki çocuğumuz bu üzücü olay sonucu vefat etmiştir. Bu üzücü olayın yaşanması hem halkımızı hem de biz yetkilileri ziyadesi ile üzmüştür. Yaşanan olayların tekrarlanmaması adına halkımızda oluşan korku ve tedirginliği azaltmak ve halkımızın can güvenliğini sağlamak adına ekiplerimiz var gücü ile çalışmaktadır. Halkımızın sorunlarıyla ilgili daha hızlı çözüm sağlama amacıyla kurmuş olduğumuz Viranşehir Belediyesi Whatsapp ihbar hattına 26.04.2020 tarihinde sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili şikayet gelmiştir. Bu şikayet üzerine yetkili personellerimizce olay yerine intikal edilmiştir. Olay yerinde tarif edilen sahipsiz hayvana rastlanılmıştır.

İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR!

Ekiplerimizce daha önce yaşanan olaylara benzer olayların tekrar yaşanmaması amacıyla sahipsiz ve kulağında küpesi olmayan hayvan kartuşlu tabanca ile bayıltılmıştır. Ekiplerimizce sahipsiz sokak hayvanının bayıltmak amacıyla vurmuş oldukları iğneyi hayvanın vücudu kaldırmaması sonucu hayvan ölmüştür. Çeşitli internet sitelerinde yayınlanan susturucu tabanca ile sahipsiz hayvanların vurulduğu iddiası gerçeği yansıtmamakta olup asılsız iddialardır.

İDARİ İŞLEMLER BAŞLATILDI

Olay ile ilgili gerekli dikkat ve özeni göstermelerine rağmen üzücü olayın meydana gelmesine sebebiyet veren personeller hakkında gerekli idari işlemler başlatılmıştır.

6360 Sayılı Büyükşehir Yasası gereği ilçesi sınırları içerisinde kalan sahipsiz hayvanların veteriner, barınma, bakım ve temizlik gibi hizmetleri yasa gereği barınakların sorumluluğunun büyükşehir belediyesine geçmiştir.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliğinde belirtilen şekilde ; belediyelerin ancak küpesiz köpekleri barınaklara alıp rehabilite ederek bu köpekleri alınan yerlere bırakmakla yükümlü olduğundan dolayı iş sağlığı ve güvenliği esaslarına göre eğitimli ekiplerimizce toplanan sahipsiz hayvanlar tutanaklar eşliğinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi barınak şefliğine teslim edilmektedir.

AYNI OLAYIN YAŞANMAMASI İÇİN...

Basın meslek etiğinin olmazsa olmaz unsuru “kaynağından teyit” prensibine uyulmadan hazırlanan ve servis edilen söz konusu haber de susturucu tabancayla sahipsiz sokak hayvanlarının vurulması haberi asılsız haber ve paylaşımlardır. Yapılan haberin amacı kamuoyu nezdinde yanlış bilgilendirme maksatlı ve art niyetli ithamlarla Belediye Başkanlığımızla ilgili algı oluşturup halk nezdinde hizmetlerimizi kötüleyip itibarsızlaştırmaktır. Yaşanan talihsiz olaydan ötürü üzüntü içerisinde olup bir daha aynı olayın yaşanmaması için var gücümüz ile çalışacağımızı siz sevgili halkımıza beyan ederiz."

BİHA

27 Nis 2020 - 22:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi